Tortilla s chorizom a krevetami

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 2. mája 2017
Tortilla s chorizom a krevetami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
na 190 °C

Suroviny

Tortilly:
3/4 hrnčeka (pomleté)
1/4 hrnčeka
1/2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ks
Náplň:
2 PL
1 ks najemno nasekaná
2 strúčiky nasekané
200 g natenko nakrájaná
500 g očistené malé až stredne veľké
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Všetky sypké suroviny na tortillové cesto zmiešame vo veľkej mise. Pridáme vajcia a miešame, kým nebude cesto jednoliate. Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké guľky.

  2. 2

    Každú guľku vyvaľkáme medzi dvoma kusmi papiera na pečenie, až kým nebude mať priemer asi 15 cm. Položíme ich na plech s obidvomi kusmi papiera a pečieme 5 minút alebo dozlata.

  3. 3

    Na veľkej panvici na strednom ohni zohrejeme olej. Za stáleho miešania opekáme cibuľu a cesnak asi 3 minúty alebo kým nezmäknú. Pridáme chorizo, za občasného miešania opekáme asi 5 minút alebo kým sa neprepečie. Pridáme krevety a zmes korenia. Za častého miešania opekáme asi 2 minúty alebo kým nebudú krevety hotové. Primiešame koriander. Zmes rozložíme na upečené tortily.

Diskusia k receptu

sweetlaab
Kvalitné suroviny a aj recept zaujímavý, dávam 5 *,
ja sa už dlhšie pripravujem na robenie domácej tortilly, najprv sa chcem naučiť ju spraviť z tradičných surovín, potom tam pridám také kvalitné suroviny ako vo vašom recepte. Podľa odborníkov by mala byť pružná ale aj prepečená a chutná, tu je jeden z takých receptov krok za krokom ...
 thepioneerwoman.com/cooking/homemade-flour-tortillas/...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia