Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)
1 porcia |
5 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci dáme na masle opražiť cibuľu...
- ...potom pridáme zeleninový vývar so šošovicou a dáme variť na 45 minút... Prvých 25 minút šošovicu varíme pod pokrievkou.
- Medzitým poumývame a pokrájame hrozno (na polovice) a pór (na kolieska).
- Po 25 minútach odokryjeme šošovicu a dovaríme ju tak, aby sa odparila prebytočná tekutina. Dáme si variť tortiglioni podľa návodu na obale.
- Zmiešame citrónovú šťavu s cukrom...
- ...na posledných 10 minút varenia túto zmes prilejeme k šošovici a dobre zamiešame.
- Nakoniec pridáme pór a hrozno, 3 minúty prehrejeme. Osolíme a okoreníme.
- Podávame posypané petržlenovou vňaťou, môžeme prizdobiť krúžkami póru. Podávala som k jedlu rukolu a paradajku, ktorá nám vyrástla na balkóne :), s lyžicou jogurtu.
- Energetická hodnota (bez zeleninovej prílohy) cca:
1440 kJ
Bielkoviny: 12,5g
Sacharidy: 65g
Tuky: 5g