Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)

1
porcia
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci dáme na masle opražiť cibuľu...
  2. ...potom pridáme zeleninový vývar so šošovicou a dáme variť na 45 minút... Prvých 25 minút šošovicu varíme pod pokrievkou.
  3. Medzitým poumývame a pokrájame hrozno (na polovice) a pór (na kolieska).
  4. Po 25 minútach odokryjeme šošovicu a dovaríme ju tak, aby sa odparila prebytočná tekutina. Dáme si variť tortiglioni podľa návodu na obale.
  5. Zmiešame citrónovú šťavu s cukrom...
  6. ...na posledných 10 minút varenia túto zmes prilejeme k šošovici a dobre zamiešame.
  7. Nakoniec pridáme pór a hrozno, 3 minúty prehrejeme. Osolíme a okoreníme.
  8. Podávame posypané petržlenovou vňaťou, môžeme prizdobiť krúžkami póru. Podávala som k jedlu rukolu a paradajku, ktorá nám vyrástla na balkóne :), s lyžicou jogurtu.
  9. Energetická hodnota (bez zeleninovej prílohy) cca:
    1440 kJ
    Bielkoviny: 12,5g
    Sacharidy: 65g
    Tuky: 5g