Tortička Pavlovovej s hroznom

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 2. augusta 2015
Tortička Pavlovovej s hroznom
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 90 °C

Suroviny

Cesto:
300 g (z 10 vajec)
300 g
300 g
Okrem toho:
400 g
200 g (alebo egreše) na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme práškový cukor a pomaly vymiešame.

  2. 2

    Na papier na pečenie nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka kolieska, ktoré sú vnútri deravé, a pečieme pri 90°C, až kým sa hmota nevysuší.

  3. 3

    Tortičky necháme vychladnúť, pred servírovaním naplníme zmrzlinou a ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

mata3636
nie náhodou "Tortička Pavlova"? torta je pomenovaná po ruskej primabaleríne, preto Pavlova. keby ju ona piekla, tak by sa mohla volať Pavlovej torta. nie ale Pavlovovej. ona bola Pavlova, nie Pavlovova. šéfcukrár by toto mal vedieť. ale čo sa čudujem, čo recept od profesionálov, to ...... každý nech si domyslí sám :-)
tetuska
tatranočka, ja som robila bez vínneho octu, škrobovej múčky a bola vynikajúca a recept bol "toť" práve tu z varechy, takže tak a neviem "prečo nie" ved aj táto môže byť vynikajúca...
tatranocka
@tetu ška preto,lebo len ocot a škrob urobia z tejto torty zvonku chrumkavú a zvnútra mäkkú penovú (až ťahavú) hmotu,ktorou je táto torta typická.Bez toho sú to pre mňa snehové pusinky,ale keď vám chutí,nie je čo riešiť ☺☺☺.
evanaaa
Ja si stále mýlim tie mená - Pavlova sa volala Anna? A potom bola ešte Oľga Pavlovova? Tiež umeľkyňa? Alebo len táram, lebo už sa veľmi nepamätá, čosi sa mi pletie......
Ale je ejdno, kto, či koho torta, ja si vždy na ňu brúsim zuby keď ju vidím, najmä s ovocím a šľahačkou. Tieto venčeky sú dosť jednoduché, ale asi suchšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia