Tortička na Valentína (fotorecept)

Autor receptu: ywett

kedže manželík má rád torty a aj "podobné" na chuť sacherky, tak som mu ju upiekla ;-)

30 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu:
  2. Vyšlaháme bielka s kryštálovým cukrom.
  3. Zvlášť vyšlaháme 4 žĺtky s olejom.
  4. Tieto 2 hmoty spojíme tak, že žĺtky vlievame do bielkov a pomaly premiešame.
  5. Pridáme hladkú a hrubú preosiatu múku zmiešanú s kakaom a pomaly vmiešame do vyšlahanej hmoty.
  6. Vymiešanú hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm) a pečieme asi 30-40minút pri teplote 180-200°C
  7. Skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
  8. Po vychladnutí rozrežeme korpus 2x a potrieme marhuľovým džemom.
  9. A celú tortu polejeme čokoládovou polevou.
  10. Dobrú chuť!!!