Tortička na Valentína (fotorecept)
Autor receptu: ywett
kedže manželík má rád torty a aj "podobné" na chuť sacherky, tak som mu ju upiekla ;-)
30 minút príprava |
35 minút na 180-200 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu:
- Vyšlaháme bielka s kryštálovým cukrom.
- Zvlášť vyšlaháme 4 žĺtky s olejom.
- Tieto 2 hmoty spojíme tak, že žĺtky vlievame do bielkov a pomaly premiešame.
- Pridáme hladkú a hrubú preosiatu múku zmiešanú s kakaom a pomaly vmiešame do vyšlahanej hmoty.
- Vymiešanú hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm) a pečieme asi 30-40minút pri teplote 180-200°C
- Skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
- Po vychladnutí rozrežeme korpus 2x a potrieme marhuľovým džemom.
- A celú tortu polejeme čokoládovou polevou.
- Dobrú chuť!!!