Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept)

Autor receptu: pitrb

Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo. Dôležité je vystihnúť pri smažení cesnaku ten správny moment, aby bol jemne hnedý ale nie spálený. To dodá jedlu podstatnú dymovú chuť s cesnakom. Dobrú chuť

1-2
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť vodu a medzi tým si pripravíme suroviny.
  2. Tortelloni dáme variť podľa návodu (nevariť úplne, vybrať o minútu, dve skôr, potom budeme dovárať s omáčkou).
  3. Borievky, klinčeky, nové korenie a nadrobno nasekaný cesnak osmažíme na olivovom oleji pokiaľ nie je cesnak jemne hnedý.
  4. Ihneď pridáme paradajky z konzervy a necháme zovrieť.
  5. Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením.
  6. Tortelloni necháme poriadne odkvapkať v sitku (občas potrasieme aby sa z nich vyliala voda, a aby sme ju nemali potom na tanieri). Tortelloni zmiešame s omáčkou a dochutíme sušenou bazalkou (ak je k dispozícií čerstvá, tak samozrejme čerstvá). Varíme ešte na miernom ohni asi minútu, dve. Posypeme parmezánom. Dobrú chuť.