Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou fotorecept

pitrb - fotkapitrb, 21. februára 2014
Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept)
Foto: pitrb

Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo. Dôležité je vystihnúť pri smažení cesnaku ten správny moment, aby bol jemne hnedý ale nie spálený. To dodá jedlu podstatnú dymovú chuť s cesnakom. Dobrú chuť

1-2
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 - 250 g
1 - 2 ks
3 ks
4 ks
3 ks
1 - 2 ks
1 ČL
2 ČL
 na dozdobenie (alebo Grana Padano)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu a medzi tým si pripravíme suroviny.

    Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tortelloni dáme variť podľa návodu (nevariť úplne, vybrať o minútu, dve skôr, potom budeme dovárať s omáčkou).

    Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Borievky, klinčeky, nové korenie a nadrobno nasekaný cesnak osmažíme na olivovom oleji pokiaľ nie je cesnak jemne hnedý.

    Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ihneď pridáme paradajky z konzervy a necháme zovrieť.

    Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením.

    Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortelloni necháme poriadne odkvapkať v sitku (občas potrasieme aby sa z nich vyliala voda, a aby sme ju nemali potom na tanieri). Tortelloni zmiešame s omáčkou a dochutíme sušenou bazalkou (ak je k dispozícií čerstvá, tak samozrejme čerstvá). Varíme ešte na miernom ohni asi minútu, dve. Posypeme parmezánom. Dobrú chuť.

    Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: