Torta zlatá rybka (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Zlatá, sladká rybka s korunkou :)))
Postup
- Najprv si upečieme dobošové pláty. Naraz vyšľaháme z 10 vajíčok, rozdelíme na 2 plechy. Pláty odrežeme na polovicu tak dostaneme 8 plátov. 6 plátov ide na spodnú časť torty, a 2 pláty idú do punčoviny.
Upečieme si aj kakaové cesto na rybku.
- Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky, kakao a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrime na spodný plát.
- Na krém položíme ďalší plát...
- ...a tak postupujeme, položíme aj posledný plát.
- Celú tortu potrieme krémom, dáme do chladničky stuhnúť.
- Kakaové cesto nakrájame na 3 rovnaké časti, z ktorých si vykrojíme tvar rybky.
- Na spodný korpus natrieme krém...
- ...na krém položíme ďalší korpus...
- ...tiež potrieme krémom a položíme odrezky z korpusu.
- Z odrezkou a z dobošových plátov, lekváru, umu, kakaa si urobíme punčovinu, ktorou dotvarujeme rybku.
- Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu, uhladíme a zbytky odrežeme. Lyžičkou spravíme škrupiny.
- Urobíme si korunku, oči, nos, ústa, plutvy (plutvy som nestihla odfotiť). Vodou prilepíme na rybku.
- Poťahovacou hmotou som potiahla aj spodnú tortu, ktorú som nastriekala na modro. Torta rybka čaká na jej farbu, ktorú som nastriekala zlatou farbou :)))
- Spodnú tortu som ešte ozdobila, a položila som na ňu zlatú rybku :)))