Torta tvarohová stracciatella

Autor receptu: aszabka

Táto torta nie je práve umelecké dielo, nakoľko nedisponujem estetickým talentom, no celkovo je veľmi chutná a to u nej zaváži viac, ako umelé poťahovky, hoci sa mi na pohľad veľmi páčia. Na oslave 63 narodenín mojej mamky si oslávenkyňa odkrojila hneď dva štedré kúsky a to bolo pre mňa dostatočným ocenením.

15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som spravila cesto, vyšľahala som bielka s vodou, postupne pridala po jednom žĺtka a po troche cukor, opatrne vmiešala múku zmiešanú s pdp a roztopené maslo. Celé cesto som vyliala do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm. Dala som piecť 10-15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Upečený korpus som nechala vychladnúť, vybrala z formy a natrela som naň jedno pikao, potrebovala som ho minúť a zazdalo sa mi, že sa do torty celkom hodí.
  2. Suroviny na plnku som zmiešala, nechala chvíľu postáť. V 100 ml vody som si metličkou rýchlo vymiešala želatínový stužovač ( použila som ho vôbec prvý krát ), pridala som doň trochu plnky, opäť vymiešala, opäť pridala trochu plnky, atď :) Čokolády som dala toľko, koľko sa podarilo, záleží na Vás, nevážila som ju :)
  3. Tortovú obruč som si medzitým umyla a opäť zapla okolo korpusu, pretože som nevedela, ako sa chová taký krém so želatínovým stužovačom. Keďže korpus automaticky zmenil veľkosť o jedno konfekčné číslo, okolo neho som pozapichovala piškóty(dalo by sa napísať, že som ich len oprela) plochou stranou k forme, aby krém nepretiekol. Natrela som krém a on veru nepretiekol. Nabudúce si to vymyslím inak, pretože pod piškótami ostalo 1 cm prázdne miesto, krém som natrela až k obvodu tortovej obruče. Keď krém stuhol, čo bolo tak do polhodiny, obruč som uvoľnila a premýšľala nad tým, ako vyplniť to prázdne miesto. Vyzeralo to takto:
  4. Mohla som vyšľahať šľahačku, ozdobiť celú tortu, no neviem, prečo, nesedela mi tam. Tak som teda vyšľahala 80 g nutelly a 80 g masla, naplnila cukrárenské zdobítko a ozdobila, čo sa dalo. Nebola som spokojná, krému bolo málo (viac nutelly doma nebolo, netušila som, koľko krému potrebujem a plytvať som nechcela, hoci som radšej mala). Napriek jednoduchému vzhľadu mala tortička úspech :)