Orechová torta
Orechová torta

Torta takmer bez cukru a skoro raw fotorecept

afataga - fotkaafataga, 4. februára 2018
Torta takmer bez cukru a skoro raw (fotorecept)
Foto: afataga

Hneď na úvod priznávam, že čo sa estetiky týka, cukrárka zo mňa nikdy nebude :-). Recept je zlepenec toho, čo som našla na nete a Zobraziť celý popisHneď na úvod priznávam, že čo sa estetiky týka, cukrárka zo mňa nikdy nebude :-). Recept je zlepenec toho, čo som našla na nete a mojej fantázie. Torta nie je presladená a vhodná do LC HF stravy.

10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
50 ml
Plnka:
500 g
250 g
2 PL
Poleva:
50 g
1 PL
Okrem toho:
 (na vymastenie formy)




Postup

  1. 1

    Datle som namočila do vody na 1 hod., potom som ich pomixovala s orechami, do toho som pridala um. Na spodok formy som dala papier, boky potrela maslom. Masu som natlačila do formy aj kúsok na boky.

    Torta takmer bez cukru a skoro raw (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V sekáčiku som posekala goji, do misky som dala mascarpone a tvaroh, pridala goji a pomiešala.

    Torta takmer bez cukru a skoro raw (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Túto masu som dala na orechový korpus.

    Torta takmer bez cukru a skoro raw (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vodnom kúpeli som roztopila čokoládu a kúsok masla a vyliala som na veľdielo :-).

    Torta takmer bez cukru a skoro raw (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keby som to bola nechala tak, ako je na foto hore, mohlo to dopadnúť lepšie, lenže ja som mala potrebu tú polevu porozlievať až k okraju formy a na druhý deň sa mi to prilepilo a polámalo. Dala som stuhnúť do chladničky do druhého dňa a na poleve sa vytvoril vzor, ktorý by som neurobila, ani keby som sa po.... :-). Vidno, ako poleva stuhla a nešla mi nejako pekne oddeliť od formy, preto to vyzerá, ako vyzerá, som si toho vedomá.

    Torta takmer bez cukru a skoro raw (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
kedže ťa už nejaký ten piatok poznám, tak 1. som príjemne prekvapená, že si sa vôbec do niečoho takého pustila, 2. aj napriek toľkým nedostatkom si mala odvahu dať recept práve na túto stránku, 3. žiadne čili??!
kuko95
moze byt dobra ale do tej plnky aspon troska cukru takto to musi mat taku nijaku chut
frezia
Torta je stavnata, neprecukrovana, z polevy si nic nerob, mne sa tiez nikdy nepodari, ale nieco cervene na tom tanieri chyba. Zeby ozaj ta feferonka?
jujoska
mne sa to paci aj s takou polevou, ale tiez si myslim, ze v plnke by sa zislo nieco sladke, kustovnica to asi velmi malo osladi. Minimalne nejaky med, javorovy alebo agavovy sirup by sa hodil, ci?
bubaya
Nabudúce tortu vyber z formy a až potom polej čokoládou. Roztieraj plochým širokým nožom, alebo obracačkou na palacinky, namáčaj do teplej vody, aby sa nelepil. Bude to vyzerať uhladene, akurát sa ti tam neurobí ten krajkový vzor.
frezia68
@Afataga : Chválim odvahu a úprimnosť.Uložená je v KK a určite niekedy vyskúšam.Suroviny výborné,cukor nepridám a ako vravím niekedy,že na krásu neumriem ( aplikujem na krásu torty ) ,ale chuťovo pre mňa výborná :-).
jerica
@afataga
náhodou vyzerá vynikajúco, hlavne keď je na jazyku, prijala by som ten tanier s tou "škaredou", jazyk ten sa nemazná s krásou, zbožňujem bez múky, naj keď je krému a čokolády. Tá veru ide do kolonky :-)
: v jednoduchosti nehľadaj krásu, ale super chuť , a tá Tvoja to určite spĺňa.
afataga
@Janara dakujem
@Tiginko uz by si mohla vediet, ze ja som odvazna :-), chilli som nedala kvoli mame, ale do polevy sa stipka nevylucuje
@Kuko95 jasne, daj si cukor, ak ho musis mat, ale to goji je sladke, preto som ho tam dala
@Frezia mas pravdu, je dobra aj ked nepekna a uz aj ty provokujes? :-)
@Jujoska ako som pisala vyssie, jasne ze si kazdy moze pridat sladidlo podla seba, ale aj tie datle su sladke a trosku aj cokolada
@Bubaya ja to teoreticky ovladam, len som si, ako vzdy, chcela ulahcit zivot, ale dik aj tak
@Frezia 68 ako hovoris, mozes aj z polovicky, ale je dost syta
@Kimlo presne to :-)
@Jerica dakujem, som rada, ze som ti ulahodila aspon zlozenim, tej polevy sa moze dat aj viac, alebo ganache ma teraz napadlo a nevrav, ze vyzera vynikajuco, nezasluzi si to :-)
1x frezia
monty469
Kuskom by som nepohrdla. Myslim, ze aj ju vyskusam ;-) A to chilli do cokolady veruze pridam
1x frezia
sisi11
dakujem krasne...pre mna ako stvorene...rychle hotove...cukor nejem uz rok...posypem kakaom:))
haji
Pro milovníky cukru tento recept moc není, ale našla bych se i v tomto receptu. Určitě bych vpašovala i nějakou vhodnou alternativu pro větší sladkost. Bo zastávám názor: " jaký život, takové pití". Ale dezert má být sladký. haha Mám teď období čoko polevy vytvořené z čokolády a šlehačky. Nezatuhne tak zuřivě, netvoří obrazce a hezky se s ní dá pracovat - vracet se na některá místa - uhlazovat. Jen je dobré si předem vyzkoušet poměr čokolády a tekuté šlehačky. A jak píše @Bubaya - polít tortu vytahnutú formu. Efektní je nechat potéct krápníky po obvodě dolů - keď sa dá. Ať je jak chce, recept aj torta se mi líbí. Oceňuji nápad s goji!! Trénink dělá závodníka a nakonec budeš "třída" v tortování!! Krásný den, milá Afi!!
haji
Oprava: Polít tortu vytáhnutou z formy. Polévání formy by bylo kontraprodukt.
afataga
@Monty469 budem rada, ak skusis a isto ju budes mat krajsiu, mas na to lepsie nervy :-)
@Remcula haha tento vytvor sa ani neda skvelo odfotit :-)
@Sisi11 nemas za co, v lete, ked je cerstve ovocie, dalo by sa dat navrch, napr. jahody, maliny a pod.
@Haji to sa vola ganache, v tej chvili ma to nenapadlo ju tam dat, az na druhy den a trieda v tortovani isto nikdy nebudem, to ma riadne precenujes :-)
1x haji
janger
@afataga , co sa estetiky tyka, ved torte nic nechyba. Nahodou jej to svedci, aj ta glazura. Mne to pri takomto type torty pasuje :-). A co sa chute tyka, tiez by som si na nej iste pochutila. Jedine, co by som asi trosku zmenila, ze do plnky by som dala nejake susene ovocie, som totiz maskrtnik. A goji nechcem.
Ale mozno v plnke ten cukor ani nechyba, kedze jeme tortu vcelku, a ten spodok a glazura je dost sladka. Asi treba vyskusat :-).
afataga
@Janger (7.2.2018 14:00)

Tak ja ti neviem, ci by si nepotrebovala okuliare :-) a jasne, uz som pisala vyssie, do plny si daj co chces, nie je to zakazane, ale nam sa zdala akurat, kazdy mame ine chute, takze uprav si podla seba.
mitzy
Páči sa mi, celá. Akurát - ja nemám rada mascarpone :( neprišla som vôbec na tú chuť. Pre mňa by bol tvaroh, to ja môžem vždy :)
alenka25
Bez slovíčka raw (či takmer raw), lebo ďatlový korpus z toho raw nerobí :) Inak sa mi to páči a isto skúsim aj tento spôsob :)
altyn
@Afataga ďakujem za radu, vieš k tomu druhému koláču... Tento tvoj recept som nevidel, ale už som si ho uložil. A mimochodom ja tiež niesom veľký cukrár, ale vždy to zakamuflujem, ozdobim a na chuti záleží a tá je vždy dobrá. :-)

afataga
@Altyn (8.10.2018 03:27)

Nemas za co, do plnky si daj cukor, ak chces, ja som uz skusala aj kusky horkej cokolady a z tej hmoty na korpus sa daju robit aj gulicky, orechy a ovocie mozes kombinovat lubovolne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia