Torta sústruh SU50A (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Otec mal narodeniny a keďže je sústružníkom tak som ho chela prekvapiť sústruhom
na čom pracuje, len v jedlej forme :))) Čo poviete podobá sa trošku na originál???
10 porcií |
180 minút príprava |
35 minút na 185 °C |
Postup
- Upečieme si korpus necháme vychladnúť. Z korpusu som vykrajovala jednotlivé diely sústruhu podľa obrázku z internetu pridám aj link:
http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/2671/2671056-soustruh-su-50-a-1500-1.jpg
- Krém som urobila nasledovne: Maslo vymiešáme s práškovým cukrom, čokoládu a vodu roztopíme na pare a necháme trošku vychladnúť potom ju primiešame k maslu a dobre zašľaháme. Nohy stroja som použila 2 keksy horalky, ktoré som natrela krémom a položila tortovú oblátku, ktorú som tiež natrela krémom.
- Potom už len poskladáme stroj. Na krém dáme korpus...
- ...natrieme krémom...
- ...ide ďalšia vrstva korpusov...
- ...tiež natrieme krémom a položíme ďalšiu vrstvu korpusov...
- ...potrieme a pridáme zvyšné korpusy na miesta.
- Celý potrieme krémom a necháme dobre vychladnúť v chladničke.
- Marshmallow poťah si vyvaľkáme a položíme na tortu.
- Uhladíme, tu som musela vykrojiť kúsok lebo sa mi nedalo potiahnuť hlavu.
- Zbytky odrežeme.
- Hlavu potiahneme zvlášť asi takto.
- Potiahnutí sústruh.
- Zostáva nám len urobiť detaily. Gombíky, páčky, držiak na nože, nože,...
- Hotový sústruh :)))