Torta sústruh SU50A (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Otec mal narodeniny a keďže je sústružníkom tak som ho chela prekvapiť sústruhom na čom pracuje, len v jedlej forme :))) Čo poviete podobá sa trošku na originál???

10
porcií
180 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si korpus necháme vychladnúť. Z korpusu som vykrajovala jednotlivé diely sústruhu podľa obrázku z internetu pridám aj link: http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/2671/2671056-soustruh-su-50-a-1500-1.jpg
  2. Krém som urobila nasledovne: Maslo vymiešáme s práškovým cukrom, čokoládu a vodu roztopíme na pare a necháme trošku vychladnúť potom ju primiešame k maslu a dobre zašľaháme. Nohy stroja som použila 2 keksy horalky, ktoré som natrela krémom a položila tortovú oblátku, ktorú som tiež natrela krémom.
  3. Potom už len poskladáme stroj. Na krém dáme korpus...
  4. ...natrieme krémom...
  5. ...ide ďalšia vrstva korpusov...
  6. ...tiež natrieme krémom a položíme ďalšiu vrstvu korpusov...
  7. ...potrieme a pridáme zvyšné korpusy na miesta.
  8. Celý potrieme krémom a necháme dobre vychladnúť v chladničke.
  9. Marshmallow poťah si vyvaľkáme a položíme na tortu.
  10. Uhladíme, tu som musela vykrojiť kúsok lebo sa mi nedalo potiahnuť hlavu.
  11. Zbytky odrežeme.
  12. Hlavu potiahneme zvlášť asi takto.
  13. Potiahnutí sústruh.
  14. Zostáva nám len urobiť detaily. Gombíky, páčky, držiak na nože, nože,...
  15. Hotový sústruh :)))