Torta spiderman (fotorecept)

Autor receptu: luliatko

..synovec už pol roka sníva o tom, že na narodeniny mu upečiem spidermanovu tortu, tak tu je:)

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Robila som 2 pláty..jeden z celej dávky a druhý z polovičnej dávky na vykrojenie hlavy.. Žĺtky oddelíme od bielkov, žĺtky vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridáme vodu. Šľaháme do peny..
  2. postupne pridáme aj olej a po chvíli aj múku s práškom do pečiva..
  3. ..vyšľaháme si bielka a pomaly vmiešame do cesta..kakao som nedávala (malý dostal nejakú alergiu, tak mal zákaz od pani doktorky:))
  4. ..cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy..pečieme pri 170°C asi 30 minút...nie je to asi úplne presný údaj..nikdy som to nestopovala, ale vždy sledujem, čo cesto v rúre robí:)
  5. ..korpus si rozkrojíme na 3 časti..
  6. ..plnku som spravila podobnú ako v mojom prevrátenom jablkovom koláči, ale opäť som nemohla dať kakao, tak som dala aj trošku menej cukru..uvarila som si puding z mlieka a zlatého klasu.. cukor som vyšľahala s maslom a žĺtkom..keď vychladol puding vymiešala som ho spolu s maslovou "masou":).. a ide sa plniť tortu..bolo mi povedané, že radšej nemám dávať ani ovocie, no ja som pridala na jeden plát aspoň slivkový lekvár (zmiešala som kúpený lekvár s lekvárom, ktorý som tento rok robila)..takže prvú vrstvu som natierala najprv lekvárom a potom plnkou..
  7. ..prikryla som druhým plátom, trošku som ho pokvapkala (uvarila som čaj "BORA-BORA", osladila som trošku)..
  8. potrela som plnkou a prikryla tretím plátom..
  9. ..celú tortu som ešte potrela zvyšným krémom..trošku som si ešte nechala na spidermanovu hlavu..tortu som dala na pár hodín stuhnúť do chladničky..
  10. ..spravila som si takú smiešnu maketu..vykrojila som hlavu z druhého plátu..
  11. snažila som sa nejako doformovať aj nos ..no posúďte sami:)..potrieme plnkou..vyšlo mi to len-tak-tak:)
  12. no a už som len spravila poťah a trošku dozdobila... a tu už som so spidermanom:))