Torta Sancho Pancho

Autor receptu: adula76

Bzucka hľadala recept, niektorí jej odporučili recepty, ktoré našli na internete. A ja som sa pokúsila urobiť to. Tu je výsledok.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme sneh z bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s PDP a nakoniec sneh. Odoberieme cca 1/3 a dáme ju do tortovej formy vystlatej papierom. Do zvyšku pridáme kakao a dáme na plech takisto vystlatý papierom. Obe cestá upečieme, ja som ich piekla cca 15 min pri 180 stupňoch.
  2. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a vanilkou. Tmavé cesto pokrájame na kocky, prípadne na obdĺžniky 1,5 x 2 cm. Svetlé cesto dáme na podložku, pokvapkáme šťavou z kompótu a začneme naňho vrstviť tmavé cesto, ktoré sme predtým namočili do smotany. Aby to bolo všetkým jasné, každý kúsoček tmavého cesta najprv namočíme do smotany. Takto navrstvíme jedno poschodie, do medzier dáme kúsky ovocia a pokračujeme vo vrstvení, dáme ovocie, cesto namočené do smotany.....
  3. Vytvoríme útvar, deti ho nazvali pyramídou, ja by som ho nazvala nepodareným ihlanom alebo kužeľom. Navrch dáme zvyšok smotany. Necháme vychladiť. Nakoniec polejeme čokoládou. Rozkrojená torta vyzerá takto:
  4. Mohlo to vyzerať aj lepšie, uznávam, ale chuť predčila výzor. Ja som upiekla iba cestá a zvyšok dotvorili moje zlaté dievčatá. A keďže sa hnedé cesto zvýšilo, urobili sme, vlastne moje deti urobili punčové guľky.
    Recept je tu:Punčové guličky
    Takže sme mali dve dobroty naraz.