Torta

Torta s vanilkovým krémom a jahodovou šľahačkou (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. Korpusy: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne doň pridávame cukor, olej a žĺtky. Ručne vmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C približne 10-15 minút jemne dozlatista. Postup zopakujeme aj pri príprave druhého korpusu.
  2. Krém: Z mlieka, Zlatého krému a vanilínového cukru uvaríme puding. Cukor, a postupne aj vychladnutý puding, zašľaháme do zmäknutého masla.
  3. Korpusy po vychladnutí pokrájame na 5-6 cm pásy, ktoré natrieme džemom a pripraveným krémom. Prvý zrolujeme a naň napájame ďalšie pripravené pásy. Povrch a okraje potrieme zvyšným krémom a dáme zatuhnúť do chladničky.
  4. Jahodová šľahačka: Vyšľaháme mlieko spolu so šľahačkovým potešením a stužovačom jahoda. Jahodovú šľahačku na tortu nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka. Tortu môžeme dozdobiť jedlým zlatom a čokoladovými perlami.
  5. Dobrý tip: Bezlepkovú verziu torty pripravíme zámenou hladkej múky za bezlepkovú zmes Universal mix Liana.