Ovocná torta

Torta s lesným ovocím

Autor receptu: slovakbaker

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov a bielky so štipkou soli šľaháme do peny. Postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Do snehu postupne zapracujeme všetky žĺtky a olej. Múku zmiešame s kakaom, preosejeme a po častiach stierkou primiešame do vaječného základu.
  2. Cesto prenesieme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť. Uvoľníme z formy, pretočíme a stiahneme papier na pečenie.
  3. Lesné ovocie dáme do hrnca s trochou vody a necháme zhruba 10 minút variť do zhustnutia. Ovocnú zmes rozmixujeme a môžeme precediť cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok. Ovocné pyré necháme vychladnúť.
  4. V miske metličkou zmiešame mascarpone, tvaroh a práškový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Vyšľahanú šľahačku po častiach stierkou primiešame do mascarpone-tvarohového krému. Prilejeme husté ovocné pyré. Dôkladne premiešame a odložíme do chladu.
  5. Vychladnútý korpus prerežeme vodorovne na tri pláty. Prvý plát položíme na podložku, nanesieme časť krému, na krém ešte môžeme poukladať trochu mrazeného ovocia. Prikryjeme druhým plátom, nanesieme krém. Uložíme zvyšný plát a celú tortu potrieme krémom. Dáme do chladničky na 30 minút.
  6. Tortu vytiahneme z chladničky a dozdobíme čerstvým ovocím. Prajem dobrú chuť!