Tvarohová torta

Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. Korpus: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, žĺtky a vyšľaháme do peny cca 5 minút. Zľahka primiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom do pečiva a pečieme pri 175 °C 20 minút.
  2. Jahodová pena: Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Šľahačkové potešenie, tvaroh, stabilizátor šľahačky JAHODA a práškový cukor vsypeme do 100 ml mlieka a vyšľaháme do tuha. Pridáme v mlieku napučanú a rozpustenú želatínu a prešľaháme.
  3. Jogurtová pena: Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, pridáme jogurt, stabilizátor šľahačky JOGURT a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha cca 2 minúty. Pridáme v mlieku napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre prešľaháme.
  4. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme na 2 pláty. Spodný plát vložíme do o niečo väčšej tortovej formy. Plát potrieme jahodami v želé, vylejeme jahodovú penu a povrch uhladíme. Priložíme druhý plát a polejeme ho 1 PL rozpusteného LianaVITu malina v asi 80 ml vody. Vylejeme jogurtovú penu. Miestami môžeme lyžičkou nahádzať jahody v želé a povrch uhladíme. Pripravenú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť minimálne na 4 hodiny.
  5. Zrkadlová poleva: Stabilizátor šľahačky JOGURT rozmiešame s 200 ml vody a stabilizátor šľahačky VIŠŇA s 50 ml vody. Bielu čokoládu rozpustíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Jogurtový stabilizátor vmiešame do 3/4 a do 1/4 zamiešame višňový stabilizátor. Polevy precedíme cez sitko.
  6. Tortu vyberieme z formy. Položíme na užšiu nádobu uloženú v plechu a tortu polejeme striedavo jogurtovou a višňovou polevou. Vrch môžeme ľubovoľne ozdobiť napr. kvetmi, čerstvým ovocím...