Torta s kávovým krémom a parížskou šľahačkou

Autor receptu: sladkacokolada

15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na korpus si vyšľaháme bielka s troškou soli dotuha, pridáme kryš.cukor, prešľaháme dohladka, pridáme žĺtka. Nakoniec pomaly pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypr. práškom. Upečieme 200 stupňov-15 min.
  2. Pomaly privedieme k varu šľahačku s čokoládou a kakaom. Neprevariť! Rozmiešať čokoládu dohladka a nechať vychladnúť. Na 24 hod. ju dáme do chladničky. Takže nezabudnúť pripraviť deň vopred. Na druhý deň pridáme stužovač a vyšľaháme.
  3. Na krém uvaríme mlieko s pudingom, kryšt. a vanilk. cukrom. Do vychladnutého zašľaháme maslo a kávu.
  4. Na korpus natrieme krém aj šľahačku.
  5. Pripravíme si ozdoby z čokolády. Na tanier si natiahnem celofán , dobre pripevním zospodu, aby sa nezošmykol. Roztopím čokoládu , ktorú dám do sáčku, na ktorom spravím malý otvor a striekam rozne ozdoby: kolečká, paličky, esíčka, slniečka, písmenká...Dáme stuhnúť do chladničky, po stuhnutí, čo trvá krátko, možme zlúpnuť z fólie a používať. Zvyšné ozdoby sa dajú uskladniť v chladničke, alebo mrazničke.
  6. Tortu ozdobíme a podávame.