Čokoládová torta

Torta s čokoládovými prstami (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Tak minulý týždeň vyhlásili, že od pondelka sa nemôžeme stretávať s viac než šiestimi osobami, tak sme sa na rýchlo rozhodli osláviť synove narodky dopredu.* Na poslednú chvíľu som rozmýšľala, čo rýchlo upiecť a Google mi navrhol toto. Synovi sa to veľmi páčilo a torta je tu.

6-12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpusy: Do misy dáme všetky suroviny okrem kakaa (to pridáme na konci iba do polovice cesta) a premiešame mixérom do jemného cesta. Maslo by malo byť izbovej teploty, aby sa dobre vymiešalo.
  2. Zapneme si rúru na 180 °C. Ja som použila dve formy s priemerom 16 cm. Ak použijete väčšie formy, urobte si viac cesta. Formy vytrieme maslom a vysypeme múkou. Polovicu cesta nalejeme do jednej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a kakaové cesto nalejeme do druhej formy.
  3. Pečieme na 180 °C na 25-30 minút. Upečené korpusy necháme poriadne vychladnúť. Ak chcete, aby sa vám s nimi ľahko pracovalo, po ochladnutí ich zabaľte do fólie a dajte do mrazničky na 30 minút.
  4. Šľahačková plnka: Medzitým si vymiešame smotanu s práškovým cukrom do husta.
  5. Kým korpusy chladnú, pripravíme ganáž. V panvici privedieme smotanu do bodu varu, ale nevaríme dlhšie. Do misky nakrájeme alebo polámeme čokoládu na malé kúsky, aby sa ľahko roztopila. Čokoládu zalejeme vriacou smotanou a necháme postáť 5-10 minút, až potom premiešame. Po premiešaní prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť do hustoty, s ktorou sa nám bude dobre pracovať. Na urýchlenie môžete dať chladničky/mrazničky.
  6. Vychladnutý svetlý korpus dáme na kruh/podložku s 0,5-1 cm väčším priemerom. Korpus potrieme džemom a šľahačkovou plnkou. Navrch položíme kakaový korpus. Tortu potrieme čokoládovou ganážou. Pozrite si moje video ako na to a ako urobiť na torte ostré hrany. Tortu som pripravila tým istým spôsobom ako vo vrchnom videu, iba ozdoba je iná. A je iba z dvoch korpusov, aby torta nebola vyššia ako čokoládové prsty.
  7. Hneď ako som dala ganáž, som na ňu prilepila Cadbury čokoládové prsty, ale môže sa použiť KitKat tým istým spôsobom.
  8. Vrch torty som rozdelila na 6 časti a vyplnila guľôčkami Maltesers, M&Ms a cukríkmi Skittles.
  9. Torta bola rýchlovka, ale plná farieb. Syna veľmi potešila.
  10. Dobrú chuť.