Torta od Michelle (fotorecept)

Autor receptu: nigella87

Strašne som sa v nedeľu nudila a s priateľom sme dostali chuť na sladké. Vnukol mi nápad, či by som neurobila nejakú jednoduchú tortu a tak som si pozrela pár receptov. Našla som jeden na výborné piškótové cesto do tortovej formy a jeden na kakaovú plnku.. Na druhý deň som mala mať narodeniny, takže to bola dobrá príležitosť ako si spraviť radosť. :)

10
porcií
30-40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si žĺtka od bielkov. 6 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu a nakoniec vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Nakoniec si do cesta jemne zapracujeme vyšlahaný tuhý sneh z bielkov. (musí byť naozaj dosť tuhý! )
  3. ....vznikne nám krásne nadýchané cesto
  4. Do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy nalejeme cesto.
  5. Dáme piecť do rúry 15-20 min. na 180 stupňov. Keď je hotové necháme ho vychladnúť..
  6. Zatiaľ si pripravíme plnku : 2 Zlaté klasy si dobre vymiešame v 2,5 deci mlieka, zvyšných 5 deci dáme variť. Keď nám mlieko vrie pridáme vymiešaný zlatý klas a pomaly miešame pokým nám hmota nezhustne na puding. Odstavíme a necháme vychladnúť za občasného miešania.
  7. Čokoládu si dáme rozpustiť, buď nad parou alebo v mikrovlnke, keď bude mierne teplá pridáme do nej maslo a práškový cukor ..
  8. ....vidličkou ju utrieme do peny a túto zmes primiešame do vychladeného pudingu zo zlatých klasov a pridáme trošku rumu. (Ja som plnku ešte vyšlahala el. mixérom aby bola jemnejšia.)
  9. Keď je korpus vychladnutý, prerežeme ho na dve časti a obidve potrieme džemom.
  10. Kakaovú plnku natrieme na jednu čast korpusu, tak aby nám ostalo aj na potretie celej torty....
  11. ... potom tú druhú časť korpusu s džemom položíme na tú prvú. Zvyšnou plnkou potrieme celú tortu aj jej boky.
  12. Strúhaným kokosom posypeme celú tortu. Rozpustíme si čokoládu s cerou a po celej torte urobíme kvapkaním čokoládovú mriežku. HOTOVO!
  13. Tortu dáme do chladničky aby stuhla.
  14. Najlepšia je na druhý deň. Dobrú chuť! :-))