Torta Motýľ
	        Autor receptu: pivonka
	         
	        
	        Opäť stačí okrúhla torta, taká, ktorú majú radi vaše deti. Stačí ju rozkrojiť a pekne ozdobiť. Isto máte svoju obľúbenú a ak nie, na vareche je ich plno a dobrých. Teraz v lete nemusíte robiť krémovú, ako základ môže postačiť trené cesto na bublaninu alebo sacherova torta. 
Postup
- Vyhotovíme si náš obľúbený tortový korpus. Vertikálne ho rozkrojíme na polovice. Okrúhle strany otočíme k sebe. Získame tak krídla motýľa.
 - Vyšľaháme šľahačku spolu so ztužovačom. Natrieme ňou korpus.
 - Mandarínkový kompót ocedíme. Mesiačikmi mandarínok ozdobíme povrch krídel. (Snáď naďabíte na pekné mesiačiky mandarínok a nie na také polámané, ako som mala ja.) Okraje krídel ozdobíme zvyškom šľahačky.
 - Banán ošúpeme a natrieme citrónovou šťavou. Položíme ho medzi krídla motýľa, získame tak telo.
 - Soletky ošúpeme od soli, natrieme čokoládovou polevou a dáme ztuhnúť. Zapichneme ich do hlavy motýľa a máme tykadlá.
Časti motýlieho tela som chcela dávať do uvodzoviek, ale zatiaľ sa nedá.
Čas prípravy uvádzam bez vyhotovenia tortového korpusu.