Torta Motýľ

Autor receptu: pivonka

Opäť stačí okrúhla torta, taká, ktorú majú radi vaše deti. Stačí ju rozkrojiť a pekne ozdobiť. Isto máte svoju obľúbenú a ak nie, na vareche je ich plno a dobrých. Teraz v lete nemusíte robiť krémovú, ako základ môže postačiť trené cesto na bublaninu alebo sacherova torta.

35 minút
príprava

Postup

  1. Vyhotovíme si náš obľúbený tortový korpus. Vertikálne ho rozkrojíme na polovice. Okrúhle strany otočíme k sebe. Získame tak krídla motýľa.
  2. Vyšľaháme šľahačku spolu so ztužovačom. Natrieme ňou korpus.
  3. Mandarínkový kompót ocedíme. Mesiačikmi mandarínok ozdobíme povrch krídel. (Snáď naďabíte na pekné mesiačiky mandarínok a nie na také polámané, ako som mala ja.) Okraje krídel ozdobíme zvyškom šľahačky.
  4. Banán ošúpeme a natrieme citrónovou šťavou. Položíme ho medzi krídla motýľa, získame tak telo.
  5. Soletky ošúpeme od soli, natrieme čokoládovou polevou a dáme ztuhnúť. Zapichneme ich do hlavy motýľa a máme tykadlá. Časti motýlieho tela som chcela dávať do uvodzoviek, ale zatiaľ sa nedá. Čas prípravy uvádzam bez vyhotovenia tortového korpusu.