Torta Kapučino

Autor receptu: an3da

Túto tortu som robila môjmu susedovi Palkovi k meninám.

30
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Upečieme si tri korpusy. Na jeden korpus potrebujeme desať bielkov vyšľahať dobre na penu a pridať dvadsať lyžíc cukra a dobre vyšľahať. Potom zľahka varechou primie šame 200g mleté orechy, strúhanku, múku-po dve lyžice a jeden pečivový prášok.
  2. Korpusy pečieme na 180 stupňov pol hodiny. Plnku urobíme tak že vyšľaháme tridsať žľtkov a pol kilogramu cukru a uvaríme vo vodnom kúpeli alebo v hrnci s dvojitým dnom. Ked je uvarené, primiešame kapučino ktorý sme vymiešali so šiestimi lyžicami vody. Ked sa vychladí, prišľaháme skôr vyšľahané tri margaríny. Vyšľaháme si aj šľahačku podľa návodu.
  3. Korpusy potrieme najprv plnkou a potom šľahačkou. Potrieme aj povrch a boky a ozdobíme podľa svojej fantázii.
  4. Upečený korpus je taký: P.S.: Veľkosť plechu je 26 krat 36 cm
  5. Hrniec v ktorom varím žľtky s cukrom: P.S.: Do tohto hrnca sa mi zmestia aj 40 žľtkov s cukrom a čokoládou.
  6. Takto potieram:
  7. Pred výzdobou:
  8. Tortu treba urobiť asi dva dni skôr aby sa ten kapučino vsiakol do korpusov, mňam. Palkovi sa ľúbil vanilkový. Ešte poznámka: margarín má 250 g.
  9. Takto sa mi podarila okruhla.