Torta Kapučino
Autor receptu: an3da
Túto tortu som robila môjmu susedovi Palkovi k meninám.
30 porcií |
40 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Upečieme si tri korpusy. Na jeden korpus potrebujeme desať bielkov vyšľahať dobre
na penu a pridať dvadsať lyžíc cukra a dobre vyšľahať. Potom zľahka varechou primie
šame 200g mleté orechy, strúhanku, múku-po dve lyžice a jeden pečivový prášok.
- Korpusy pečieme na 180 stupňov pol hodiny.
Plnku urobíme tak že vyšľaháme tridsať žľtkov a pol kilogramu cukru a uvaríme vo vodnom kúpeli alebo v hrnci s dvojitým dnom. Ked je uvarené, primiešame kapučino
ktorý sme vymiešali so šiestimi lyžicami vody. Ked sa vychladí, prišľaháme skôr vyšľahané
tri margaríny.
Vyšľaháme si aj šľahačku podľa návodu.
- Korpusy potrieme najprv plnkou a potom šľahačkou. Potrieme aj povrch a boky a
ozdobíme podľa svojej fantázii.
- Upečený korpus je taký:
P.S.: Veľkosť plechu je 26 krat 36 cm
- Hrniec v ktorom varím žľtky s cukrom:
P.S.: Do tohto hrnca sa mi zmestia aj 40 žľtkov s cukrom a čokoládou.
- Takto potieram:
- Pred výzdobou:
- Tortu treba urobiť asi dva dni skôr aby sa ten kapučino vsiakol do korpusov, mňam.
Palkovi sa ľúbil vanilkový.
Ešte poznámka: margarín má 250 g.
- Takto sa mi podarila okruhla.