Orechová torta

Torta Eszterházy

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava
40-45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú penu, postupne pridáme žĺtky a olej spolu s mliekom. Potom prisypeme múku preosiatu spolu s kakaom a orechy a vymiešame cesto.
  2. Cesto vylejeme do tortovej formy priemeru 26 cm a pečieme pri 175 °C 40–45 minút, až kým špajľa po vpichnutí nebude suchá. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na 4 časti.
  3. Krém: Z mlieka, cukru, rumu, vanilky a zo Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku a mleté orechy. Krém rozdelíme na 5 častí.
  4. Korpusy spájame krémom a vrstvíme na seba. Poslednú vrstvu plnky uhladíme a celú tortu posypeme mletými orechmi.