Orechová torta
Torta Eszterházy
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
40 minút príprava |
40-45 minút na 175 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú penu, postupne pridáme
žĺtky a olej spolu s mliekom. Potom prisypeme múku preosiatu spolu s kakaom a orechy a vymiešame cesto.
- Cesto vylejeme do tortovej formy
priemeru 26 cm a pečieme pri 175 °C
40–45 minút, až kým špajľa po vpichnutí nebude suchá. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na 4 časti.
- Krém: Z mlieka, cukru, rumu, vanilky a zo Zlatého klasu
uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku a mleté orechy. Krém rozdelíme na 5 častí.
- Korpusy spájame krémom a vrstvíme na seba. Poslednú vrstvu plnky uhladíme a celú
tortu posypeme mletými orechmi.
|