Torta cigarety (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Vyskúšala som piecť cigarety a podľa mňa sa celkom vydaril, či nie???

40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto cigaretových škatúľ upečieme korpus, necháme vychladnúť a 1x prekrojíme. Zo surovín na cesto cigariet tiež upečieme plát, ktorý po vybratí z rúry dáme na vlhkú utierku a stočíme.
  2. Krém: mascarpone vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu na šľahanie tiež vyšľaháme a primiešame k mascarpone. Krém natrieme na spodný korpus, posypeme kakaom...
  3. ...dlhé piškóty namočíme do kávy a poukladané na krém...
  4. ...piškoty potrieme ďalšou vrstvou krému a posypeme kakaom...
  5. ...na krém položíme vrchný korpus.
  6. Teraz sú na rade cigarety. Vychladnutý plát rozvinieme a stiahneme papier. Plát v strede prekrojíme, tak aby sme dostali 2 dlhé pásiky. Obidve potrieme krémom posypeme a kakaom a poukladané namáčané piškoty na okraj plátov, a stočíme.
  7. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a natrieme všetky torty. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.
  8. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a vykrojíme si obdĺžnik...
  9. ...na ktorý položíme cigaretu, zvinieme...
  10. ...zvyšok odrežeme. Tak isto potiahneme druhú cigaretu. Filter som striekala airbrushom tak že som zmiešala dve farby, 1 kvapka oranžovej a 3 kvapky žltej. Cigaretovú škatuľu som tiež potiahla poťahovacou hmotou. Červenou som nastriekala pás, zlatou farbou a štetcom som urobila pás vedľa červenej, a pri otvore škatuľky. Písmená som vykrajovala vykrajovačkou a striekala čiernou farbou, nechala som to uschnúť a prilepila som na škatuľu (poviem vám bola to riadná babračka). Nakoniec som cigaretu položila na škatuľu a druhú vedľa škatule.
  11. Tu je už hotová tortička :))) Vigyázat! Függöséghez vezethet. - Pozor! Môže spôsobiť závislosť.
  12. Pohľad z boku.