Torta Cigánka

Autor receptu: vavan

sama sebe si k narodeninám,jedna s mojich najobľúbenejších tôrt a keďže neter s bratom majú radi čokoládove torty a marcipán tak som spravila kompromis a upiekla dva druhy orechovo čokoládovú a tortu cigánku takže teraz pridávam recept na moju obľúbenú tortu Cigánku

50 minút
na 170-150 °C

Suroviny

Postup

  1. na dno tortovej formy priemer 28 cm dáme papier na pečenie boky formy nevymastíme. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh postupne pridávame trištvrte kryštál.cukru a došľaháme na hustú penu.Žĺtky s ostatným cukrom vyšľaháme do peny
  2. pridáme vodu a olej striedavo po lyžiciach,prišlaháme nutelu a preosiate kakao
  3. a teraz už len ručnou metlou pomaly vmiešavame múku zmiešanú s PDP striedavo so snehom
  4. .Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť na spodnú priečku rúry 170°C 30minút potom teplotu stahneme na 150°C a dopekáme asi 20 minút 1 Po upečení príborovým nožíkom uvolníme okraje stiahneme s papierom na kuchynskú podložku a necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí prerežeme na 3 časti a obkreslíme s podložkou s tvrdého papiera šesťuholníky,alebo aký tvar chcete mať to je na vašej voľbe môže byť len okrúhla
  6. Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20 - 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilievame rum.Krém si rozdelíme na 2 časti jednu časť prifarbíme ružovou farbou ja som mala práškovu tak som ju rozpustila v troške rumu a priliala do krému a trochu krému si odložíme na potretie celého povrchu torty
  7. Prvý rozkrojený korpus navlhčíme rum čajom ja som riedila 1:1 natrieme
  8. priložíme druhú časť korpusu tú polejeme dobre rumčajom potrieme ríbezľovým džemom spojíme ružovým krémom,
  9. priložíme tretí korpus, natrieme krémom aj celý povrch a boky torty dáme stuhnúť do chladničky.
  10. Pripravíme si poťahovú hmotu ja som si spravila mix zmiešala som plastickú čokoládu s hmotou marshmallow.Zbytok rodiny pošleme preč s kuchyne,a odcházaju na ryby takže máme kľud lenže sme bez foťáku:-( takže foto s mobilu Vyvaľkáme na placku širšiu ako máme tortu podložila som si ju papiermi aby som zbytok hmoty mohla ešte použiť druhý krát, aby som ju nemala celú zababranú od krému :-))
  11. zbytok hmoty odrežieme a povrch a boky vyhladíme stierkou,hurá to najhoršie máme za sebou ozdobíme podľa inšpirácie.
  12. a tu už je hotová ozdobená
  13. rozkrojená torta,spodná časť je torta Cigánka a vrchná orechovo čokoládová potiahnutá kupovanou hmotou K2.