Torta Batman

Autor receptu: mataliptak

Moj malý synček si zmyslel , že chce na svoje piate narodeniny tortu batmana a ja ju musím urobiť ... no a čo my matky pre svoje detičky neurobíme :-DD aj ked som nemala ani šajnu ako nato , tak som sa do toho dala , velmi sa to na batmana nepodobá ale malý mal neskutočnú radosť a povedal , že je to najkrajší batman akého videl lebo ho robila jeho mamička , tak ma to velmi potešilo :-))

Postup

  1. Urobíme si 4 piškoty, každú z 5 vajec . Bielky oddelíme od žltka a vyšlaháme na tuhy sneh ku ktorému počas šlahania pridávame 5 Pl kryštálového cukru , ked je dostatočne tuhý pridáme žltka , 5 PL pol. muky zmiešanej s jedným kypriacim práškom. jednu piškotu som urobila obyčajnú žlatú , do druhej som pridala 2 kávové lyžičky pomletej kávy, do tretej som dala kakao a do štvrtej som dala orechy .
  2. Plnku som robila nad parou a je vynikajúca . Do kovovej nádoby si dáme 9 vajec , cukor, kakao a čokoládu ... ked nám voda v hrnci nad ktorým budeme plnku šlahať vrie tak si tam možeme dať nádobu a začneme šlahať ... ja osobne strašne nerada robím nad parou plnky ale naozajsa to oplatí lebo lepšiu plnku nepoznám... :-) treba to šlahať asi 25-30 minút .
  3. Ked to je ušlahané necháme to vychladnúť , dala som to do okna ale malý oslávenec stále dával nato pozor a pomaly mi ujedal z toho :-DD medzitým si dobre vyšlaháme 3 maslá nie žiadne margaríny ale klasické maslo je najlešie ...
  4. Ked je zmes vychladené tak pomaly po lyžiciach pridáme k maslu čokoládovú zmes a poriadne našlaháme .
  5. každú piškotu natrieme jahodovým džemom a plnkou , trochu plnky si necháme na potiahnutie celej torty . no a základ bol a už ostalo len to najdoležitejšie urobiť batmana :-) urobila som si poťahovaciu hmotu z marschmalou cukríkov , ktorú som si našla tu v receptoch a kúzlila som :-) v priereze vyzerala takto a chuť bola vynikajúca :-) a hlavne moj malý bol prešťastný :-)