Torta After Eight (fotorecept)

Autor receptu: janger

Pytala som sa syna, aku tortu chce na narodeniny. Tak si vybral: bud After Eight, alebo mrkvovu, alebo orechovu, alebo aj ina moze byt... :-))). Tak som spravila tuto.

10
porcií
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uz den popredu mozeme zacat s kremom. Do kastrolika dame slahacku a After Eight. Par kuskov mozeme odlozit na ozdobenie torty.
  2. V hrnceku rozmiesame na hustu kasicku lyzicu (moze byt aj viac) kakaa s troskou vody. Tento bod mozete kludne vynechat. Ja som to robila kvoli farbe. Ked som minule robila tuto tortu, tak sa mi farba kremu zdala trochu bleda, tak preto... Toto pridame (cez sitko) do smotanovej hmoty.
  3. Dobre premiesame. Uvedieme do varu, len na chvilku prevarime. Nechame vychladnut. Obcas premiesame. Dame do chladnicky.
  4. Kakaovy korpus mozete bud kupit hotovy, alebo upiect podla svojho alebo mojho receptu. Dame vyhriat ruru na 180 stupnov. Ja mam klasicku elektricku ruru. Pri teplovzdusnej si treba teplotu prisposobit. Dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystelieme papierom na pecenie. Ja papier vzdy pricviknem medzi dno a boky formy. Pre istotu som ho este potrela aj maslom.
  5. Preosejeme muku, maizenu, kakao, stipku soli. Dobre zmiesame.
  6. Do slahaca dame cele vajcia, preosiaty praskovy a vanilkovy cukor. Dobre vyslahame. Ja som slahala 10 minut. Ak miesate rucne, tak treba dlhsie.
  7. Potom postupne primiesavame (a zase preosievame) suchu zmes z bodu 5. Miesame uz len vareskou.
  8. Nalejeme do tortovej formy.
  9. Dame asi na 45-50 minut piect. Treba to kontrolovat. Pichneme ihlicou, spajdlou do korpusu. Ak ju vytiahneme suchu, tak by to malo byt upecene.
  10. Nechame na chvilku vo forme. Potom vyberieme a dame vychladnut.
  11. Dame roztopit cokoladu. Ja to robim v mikrovlnke. Tej cokolady mozete dat kludne aj viac, ako je v popise receptu.
  12. Chladny korpus prerezeme na tri casti. Spodnu cast na tenko potrieme rozpustenou cokoladou, tak isto prostredny diel potrieme z jednej strany rozpustenou cokoladou (aby sme mali medzi kremom a korpusom taku chrumkavu cokoladovu vrstvu). Nechame to zase vychladnut.
  13. Potom vyberieme z chladnicky uvarenu, dobre vychladenu smotanu. Pridame 1ks (ak to chcete mat moc huste 2ks) slahackoveho ztuzovacu. Ja som dala len jeden. Vyslahame. A mozeme plnit tortu a potriet vrch a boky. Ak chcete trosku ozdobit aj vrch torty, tak si trochu kremu nechajte.
  14. Takze plnime takto: Korpus, vrstva roztopenej cokolady, krem, korpus, vrstva roztopenej cokolady, krem, korpus. Vrch a boky potrieme kremom. A mozeme ozdobit ako chceme. Napriklad tak, ako vidite hore. Alebo aj takto:
  15. A potom uz mozete maskrtit.
  16. Tip: Tuto tortu mozete dat kludne do mraznicky. Nic sa jej nestane.
  17. Pepermintova torta After Eight nie je moj vymysel.... Ja som si viacere recepty trosku pomenila, nieco vymyslela a prisposobila mojej chuti...