Torta

Autor receptu: milanblaho1

Rozmýšľali sme, akú tortu pripraviť nášmu teenagerovi k 18-tinám. Ružičky sa mi zdali nevhodné...a detské prevedenie by nám asi tiež neprešlo...tak sme po dlhom vymýšľaní a špekulovaní vyčarovali takúto tortu.

Suroviny

Postup

  1. Výroba prebehla podla receptov, ktoré sa nachádzajú na varecha.sk, korpus spodnej časti je z bielej piškóty a vrch kakaový....plnky v korpusoch sú v kombinácii čok. pudingu a čokolády na varenie + čerešňový kyselkavý lekvár Dr. Oetker. Dievčatá sú vymodelované z marcipánu...na čokoládovej poleve na povrchu torty som pomocou mletých mandlí vytvoril piesok a doplnil celkový dojem pláže, kde sa dievčatá opaľujú, malými papierovými parazolikmi. Na opačnej strane č. 18 som vyplnil prázdne miesto 3 sviečkami v podobe fliaš šampanského.
  2. spodnú a vrchnú časť urobíme rovnako akurát, že do vrchného korpusu primiešame kakao. Žĺtka vymiešame s cukrom, do ktorého potom pridáme olej, soľ a preosiatu múku. Na záver zapracujeme vareškou z bielkov vyšľahanú penu. Piekol som oba korpusy pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút. Špajlou som kontroloval, či sú korpusy upečené.
  3. plnku som urobil čokoládovú, podla postupu, ktorý som tu na vareche objavil...2 sáčky čok. pudingu som zmiešal s mliekom a uvaril som redší puding, do ktorého som za horúca pridal čokoládu na varenie a nechal som to vychladnúť. Zvlášť som vymiešal maslo s cukrom a pridal do pudingu.
  4. každý korpus som prekrojil na 3 časti...medzi prvé dve časti išla kakaová plnka, medzi druhé dve časti spodného som použil čerešňový lekvár a do vrchného korpusu som použil lesnú zmes...oba druhy lekvárov sú svieže a kyselkavé, takže dodali torte osviežujúcu chuť. korpusy som poukladal na seba a zbytok plnky som použil na boky a povrch torty. Torta putovala na hodinu do chladničky, aby všetko pekne stuhlo. Čokoládovú polevu, ktorú som pripravoval vo vodnom kúpeli zmiešaním čokolády, brav. masti, rumu som naniesol na tortu a znova dal do chladničky na celú noc.
  5. Marcipánové figúrky mi pripravila cukrárka, na dotvorenie ilúzie piesočnej pláže som použil mleté mandle. Podla vyjadrenia osadenstva, ktoré bolo prítomné na oslave, vraj torta chutila. A oslávencovi som vyrazil vraj dych. v každom prípade po oslave sme konštatovali že z torty ostala slabá štvrtina.