Torta čokoládovo pistáciová fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. januára 2013
Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept)
Foto: evusik

Túto tortu som vymýšľala dosť dlho. V prvom rade som chcela vyskúšať kombináciu čokoláda, pistácie, karamel.. v tom som mala celkom jasno. Čo sa týka zdobenia v tom som mala tiež celkom jasno, žiadna poťahovka ale len čokoláda a pistácie. Prvý zámer mi vyšiel myslím celkom dobre, druhý tak na 50% - mám sa ja ešte veľa čo učiť :-)

35 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
200 g
100 g
100 g
6 ks
100 g
1 bal.
20 g
Pistáciový krém:
2 bal
2 PL
600 ml
200 g
4 PL
Čokoládový krém:
200 g
4 PL
200 ml
300 g
60 g
A ešte:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a postupne pridávame maslo a žĺtka. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a úplne na koniec sneh z bielkov.

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Toto množstvo je na jeden klasický korpus o priemere 23cm, ja som si cesto rozdelila do foriem o veľkosti 17cm a 19cm. Pečieme na 160°C asi 30-35 minút. Ak pečieme vo väčšej forme čas pečenia sa predĺži zhruba na 40-45 minút.

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: z mlieka, pudingov a 2PL cukru si uvaríme hustý puding

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    maslo s cukrom vymiešame do hladka a postupne pridáme puding

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    až nám vznikne hladký krém

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečené, úplne vychladnuté korpusy rozrežeme a pokvapkáme rumom rozriedeným s vodou

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a potrieme karamelovým Salkom. Karamelové Salko je veľmi tuhé a rozotieranie ide veľmi ťažko, preto odporúčam konzervu pred otvorením ponoriť do vriacej vody, ono zmäkne a potom to už ide celkom ľahko...

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a tu je moja asistentka, ktorá to už nevydržala a pustila sa do ochutnávky

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ako každá pomocníčka, aj ona dostala za svoju pomoc sladkú odmenu .-)

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    jednotlivé vrstvy idú takto: korpus, karamel, plnka, korpus, plnku, korpus, karamel, plnka, korpus.... celú tortu potrieme plnkou a dáme, najlepšie na noc, do chladničky

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a pustíme sa do prípravy ozdôb... najskôr si rozpustíme kvalitnú čokoládu...na papier na pečenie si nakreslíme z opačnej strany čiary, aby naše ozdoby boli približne rovnaké... potom si namáčame prsty v čokoláde a kreslíme na papier čiary :-)

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    papier vložíme do pekáča tak, aby sme vytvorili oblúčik, upneme kolíčkami aby sa nehýbal a necháme stuhnúť... potom už len stačí opatrne stiahnuť z papiera a máme čokoládové lupene hotové

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a uvaríme si čokoládový krém Fudge: v jedno hrnčeku si uvaríme šľahačku a cukor a necháme mierne vychladnúť. V druhom si rozpustíme čokoládu a med. Do rozpustenej čokolády pridáme mlieko a stále miešame na ohni aj mimo. Miešame 10-15 minút. Nakoniec odstavíme z ohňa a primiešame maslo. Podrobný recept na čokoládový krém Fudge je tu

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Čokoládovým krémom polejeme tortu. Tento krém nie je klasická poleva, čiže nezakryje nerovnosti a nevyhladí vám tortu... ale ja som to tak chcela aby torta bola taká naturálna, rustikálna :-)

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a ozdobíme lupeňami čokolády a posekanou Deli pistáciovou čokoládou

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    na spodok torty som tiež dala čokoládové lupene, ale opačne otočené, posypala pistáciami a ešte pofŕkala čokoládovým krémom

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    a tu je prvý rez priamo u oslávenca, pre ktorého som tortu piekla

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    a toto je kúštik ktorý zostal....

    Torta čokoládovo pistáciová (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

96 komentárov k receptu
co sa chces ucit??? ved moze ist rovno na vystavu, na pohlad je nadherna, neda mi ti ju nepochvalit, aj ked nemam rada kremove, paci sa mi, ze si nedala potahovu hmotu, toto je krajsie a urcite lepsie
Krásna-velkolepá torta oslavencovi gratulujem ale aj v kútku srdca troch závidim tu krásnu tortičku,ktorou si ho obdarovala- zaujala ma velmi čo do postupu čo do krémov ale aj samotnej výzdoby -chválim za krásny zrozumitelný postup aj fotečky s tvojou krásnou a maškrtnou pomocníčkou ale aj konbináciou plniek no proste úžastna škoda , že nie je spojená aj s koštoukou ten posledný kúsok by aj stačil...
ďakujem vám všetkým za krásne komentáre... moc sa z toho teším :-) ja by som aj bola spokojná, lebo chuťovo aj bola výborná, aj všetkým chutila len som bola sklamaná z tých čokoládových lupienkov... robila som ich večer a boli krásne, ale ráno už boli také vyzrážané, vidieť to aj na fotkách... muž ma utešoval, že jemu sa to páči a že každý si bude aj tak myslieť, že to tak má byť... no moc ma neutešil pretože každá kuchárka vie, že to tak nemá byť... ale veď ja sa to naučím :-)
dievčence ďakujem :-)
ja som čokoholik - na prvom mieste je u mňa kombinácia čokoláda-višne a na druhom mieste čokoláda-pistácie a ak je tam ešte karamel nie je čo riešiť :-) pre niekoho je to možno po farebnej stránke divočina, ale mne sa to páči a musím pochváliť ten pistáciový puding - je fakt dobrý....
@evusik neda sa mi nekomentovat....naaadhera, krasne ozdobena, napad s deli cokoladkami, lupienky su tiez prekrasne, kombinacia pistacii a karamelu, fantazia...ukladam, budem sa snazit ta napodobnit, dakujem ;)
luxusna torticka a urcite chutna ... k tej dekoracii jlen to ze tomu pravdepodobne dopomohla vlhkost, je zlozite skladovat cokoladovu ozdobu v domacich podmienkach. Niekedy som pouzival Foliu APLI do meotaru ale v poslednom case pouzivam toto  www.infusions4chefs.co.uk/shop/apparatus/acetate-sheets-a4-x-5.ht...
... a pre skladovanie

... ja potom dekoraciu skladujem pri teplote - 15 C a to v prepravke a na tejto spomenutej folii a s odsavacom vlhkosti, vzdy dekorujem hned pred podavanim inac skus natiahnut cokoladu spachtlickou , tu som pouzil pri tomto recepte ,,  varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-armagnac-mousse-s-ma...
,, alebo pouzi stetec a kludne mozes vytvorit mramorovy efekt a to tak ze natiahnes najprv tmavu cokoladu tu das stuhnut do chladnicky na par minut a nato natiahnes bielu cokoladu ktora ti urobi mramorovy efekt. Inac na modelovanie ozdob a cokoladovej dekoracie mozes pouzit skor toto ...  www.cokoladybb.sk/store/default.asp?lngDepartmentID=55...
@ethanel ja som si to aj myslela, že to bude problém s teplotou, ale v domácich podmienkach ťažko udržím nejakú stálu teplotu, zvlášť teraz keď v byte sa kúri a vonku mrzne.... ale to s tou fóliou do meotaru je dobrý nápad, určite doma niekde mám, len musím pohľadať, budem experimentovať... výhoda je, že keď sa nepodarí stačí zoškriabať alebo dať manželovi zjesť :-)
robiť doma čokoládové ozdoby je hotová veda možno je fakt lepšie kúpiť si už hotové, obchodov na webe je veľa a výber široký... ešte raz ďakujem :-)
krásna torta, určite ju vyskúšam, láka ma tá pistáciová plnka a ozdoba torty nemá chyby, musím sa to naučiť, páčia sa mi také nevyumelkované torty
@veronikak to máš tak, spojila som veci ktoré bežne robím...korpus ktorý som použila používam veľmi často, skoro na všetky torty, ktoré som doteraz piekla (ja pečiem torty len asi rok) plnka je úplne obyčajná maslová s pudingom, čoko polevu som robila k snehovej torte, teraz mala reprízu a čo sa týka zdobenia, ja si kreslím, predstavujem si ako by to asi malo vyzerať a snažím sa to nakresliť, výsledok je síce väčšinou celkom iný ako predstava :-) ale tak to chodí.... no a snorím po internete... takéto čokoládové ozdoby robené na papier sú od výmyslu sveta na nespočetnom množstve videí, treba sa len nechať inšpirovať... nabudúce skúsim tak ako mi radili použiť štetec....
práve takáto nevyumelkovaná prirodzená torta beží, videla som na TV Paprika nedávno, torta nesúmerná, poliata len zvrchu čokoládou ktorá stekla po bokoch a -bolo. Ale chuť musela byť výborná ako ju robili, aj plnka. A podobne je to aj u teba, @evusik - také robené "za pochodu " sú najlepšie a tvoja tortička je o niečo viac ako dokonalá, hlavne tá chuť! A aká vysoká, výborné krémové plnky , čo ešte viac?
@jerica polevu od @honestka mám odloženú... v KK mám chlievik "Polevy, plnky, ozdoby" a tam si dávam takéto recepty :-)
ale ja som tu nerobila polevu Ganache ale polevu Fudge... aj keď sú dosť podobné...
ach to je tortisko, tak by som si rada dala...no niekedy skúsim lebo ja čokoholik <3... ďakujem za recept..a pomocníčka krásna :P až jej očká svietia z toho ako mohla vylizovať :P
@jerica nemáš sa začo ospravedlňovať :-) ja som nemala problém s polevou, tú som už robila viac krát a je výborná, ja som písala, že mám problém s tými čokoládovými ozdobami, s tým by som potrebovala poradiť, možno nejaký kurz by pomohol, len ten čas keby bol :-)
Upiekla si krasnu a urcite aj vybornu tortu. Na tvojich receptoch sa mi paci, ze vzdy kombinujes a vzdy ti to vynikajuco vyjde. Tato tvoja torta je velka inspiracia pre mna.
@palokuchki si milá :-) máš pravdu, že vždy kombinujem a niekedy veľmi dlho premýšľam čo a ako urobím, len výsledok nie je vždy podľa mojich predstáv :-( táto torta je tak na pol ceste k tomu aby som bola spokojná....
@evusik , nemozeme maslove plnky, mohlo by sa nahradit maslo do kremu jemnym tvarohom - kyblikovym z lidlu a ten zmiesat z pistaciovym pudingom? musim vyskusat na malej vzorke, ako to bude chutit, alebo aj s inymi prichutami...:-) tvoj recept je nadherny, inspirovala si ma. Dakujem.
@evusik : ..."problém s čokoládovými ozdobami"....
si pomozes a odstranis vela bolenia hlavy, ked si cokoladu vzdy temperujes.
= Nebude sa ti lamat, dodrzi sa krasny lesk a ozdobne tvary sa daju ovela lahsie udrzat v stave, aky chces. Dolezite je tiez to, ze ozdoby si davas ozaj naposledy a potom tortu drzis v chlade.
Natieranie "caciek" rob v procese viackrat tak, ze medzitym si ozdoby dobre nechas stuhnut v chlade - lepsie niekde v chladnej spajzi ako v chladnicke kvoli vlhkosti zarosenia. Nezalezi ci je to poleva z coko, tahaneho fondantu alebo ine /hoci to plati aj pre tie moderne potahovane s marshmallows/.
Ked niekdy nemas poruke vysokokvalitnu % cokoladu, dodaj preosiaty kakaovy prasok.
Ja som uz v minulych komentoch pri zakuskoch a tortach viakrat o tom hovorila ako na to /hoci nedavno som zistila, ze sa tu objavili skolene a odborne cukrarky, ktore by iste vedeli lepsie ako na to :)/;
ale nevadi, lebo na webke je tiez vela videos ako si pomozes. Tempering sa da urobit aj bez zahrievania vodneho kupela, aj v microwlnke aj bez teplomeru.
Co je velmi dolezite: aby ti NEKVAPLA ziadna voda do cokolady lebo by sa ti zrazila. ak by sa stalo, musis zacat odznova a pridavat novu cokoladu!
video napr.:




= naviac tato stranka"epicurious" je vynikajuca na vsetky "kuchynske zahady" ktore nas obcas postretnu.
Dufam Evusik. ze rada ti pomoze v buducich krasnych vytvoroch, ktore tu pridavas.

@jerica : dakujem, ze si pamatas na zaciatocnicke rady, ktore sme si tu delili bezprostredne.
naopak mne sa paci, ked sa pouzivaju osvedcene rady dalsim, ktori si nestihnu vyhladat na strankach hlavne tie stare, ked Varecha zacinala - tam sa len tak sypali dobre recepty a v diskusii aj rady a vzajomne napady /nie urazky ako dnes/,
takto je to naviac pohodlne, hlavne pri ukazkovych receptoch. pozdravujem domov!
@askadaniela myslí, že spojiť puding s tvarohom by nemal byť problém, teda viem si predstaviť vanilkový s tvarohom, ale neviem ako by chutilo spojenie s pistáciovým... a neviem či by to nebolo treba použiť aj želatínu, pretože práve to maslo tam dodáva tuhosť... asi to chce len experimentovať, ja budem tiež skúšať, pretože tá myšlienka sa mi páči... nech sa ti darí, a daj vedieť ako to dopadlo :-)
@honestka ďakujem za cenné rady aj video....
keď ja som taký teoretik, keď idem niečo robiť, dlho, dlho nad tým rozmýšľam, hľadám rady a nápady na webe a až potom sa pustím do práce... ale raz darmo teória je jedna vec a prax druhá :-) takže treba to len skúšať a skúšať... ja som torty začala piecť asi pred rokom keď sa nám narodila vnučka a mňa očarili niektoré poťahové torty a chcela som si to vyskúšať, prišlo mi to také vhodné pre detičky... teraz som ale oznámila rodine, že s poťahovými tortami končím a už budem robiť len také prirodzené a hlavne ma lákajú čokoládové... toto je moja prvá čokoládová, pri tej druhej budem už múdrejšia :-) preto som rada za každú dobrú radu a s tým čo si napísala pre @jerica absolútne súhlasím :-) škoda, že tie staré recepty a rady upadajú do zabudnutia a ľudia tu často riešia úplne nepodstatné veci :-)
prajem ti pekný zvyšok nedele :-)
@evusik , s plnkou z "kyblikoveho" tvarohu a zlatym klasom som uz tortu plnila, drzala dobre aj bez zelatiny, coho som sa trochu obavala, a tiez chutila s vanilkou. Vyskusam tie nove pudingy dr. Oetkera, co to spravi :-) Urcite sa potom ozvem, dakujem :-)
Dobrý večer! Veľmi ma oslovila Vaša tortička a keďže mala moja dcéra meniny, chcela som ju prekvapiť niečim novým, čo som ešte nerobila. Vždy je to s rizikom, ale čo už. Tortička sa vydarila, korpus mi pripadal, ako na sacher tortu, plnka vynikajúca. Poleva chuťovo výborná. Mala úspech aj napriek tomu, že sa mi neudržala na povrchu torty poleva(keďže som robila tiež poschodovú), ale sa mi akosi z časti skĺzla dolu. Nečítala som toto spracovanie na iných internetových stránkach, nebolo času. Vrátilo sa mi to v tejto podobe. Poradíte prosím do budúcna? Obdivujem, ako sa na Vašej torte poleva drží. Inak by som riešila klasickou polevou. Ďakujem
@gituska77 teší ma, že si vyskúšala tento recept :-)
čo sa týka polevy ja som ju robila iba dva krát... dá sa použiť aj ako plnka aj ako poleva.... prečo ti nedržala netuším, ale ja som ju nanášala skoro celkom vychladnutú, čím dlhšie ju miešaš, už mimo ohňa, tým je lesklejšia a hustejšia bude... a ja som ju natierala-nalievala na tortu na viac krát, všetko čo stieklo som zase stierkou vyťahovala hore a nechávala stekať.... ale možno to podržali aj tie ozdoby....
skrátka jediné čo ma napadá, že sa stretla horúca poleva so studenou tortou a tie sa spolu nespojili :-)
Polevu som dávala vlažnú na povrch, lebo mi tuhla a nechcela som riskovať už neskôr, možno by to nešlo. Hmota mala chuť fantastickú, veľmi sa mi páčila a určite to vyskúšam do plniek. Na polevu už to nebudem riskovať. Obdivujem Ťa! Nech sa Ti darí!
Tvoje recepty sa dajú pozerať už len pre potešenie oka. Recept originálny, netradičný farebný efekt a páči sa mi, že torta je taká rustikálna, krásne ozdobená. Bola som zvedavá, ak si urobila tie lupene. Určite by som ju chcela niekedy vyskúšať.
Nadherna torticka..ja si poziciam krem :-) ak by som chcela spravit tuto torticku ale len na jeden korpus staci mi pistacioveho kreku polovicka?dakujem :-)
@domci4 tá torta nie je zas až tak veľká, to sa len zdá, tá spodná je klasická 23cm forma a tá vrchná je iba 16cm forma, ale polovica krému ti bude stačiť... keď bude málo dorobíš :-)
torta vyzerá úžasne a určite tak chutí....idem vyskúšať ...len by som chcela upiecť obdlžnikový tvar... bude treba robiť dvojdavku ?
evusik - dakujem veľmi pekne za radu a pozrela som aj ten link...no krásne...ja budem piecť až na 10.novembra dcere k 9.narodeninám...tak dúfam , že "zmaturujem"..... :-)
takže torta bola úžasná a mala veľký úspech nestíhali sme krájať..cesto báječné mäkkučké...takže vďaka za skvelý recept..cesto som piekla na malý plech+ ešte aj to piškotové len plnky som mala tak - tak...ale základ je že sa vydarila a že chutila....
@dandika1 práve rozmýšľam čo upečiem nášmu oslávencovi tohto roku... chcelo by to nejakú inšpiráciu ale za ten svet neviem akú...
a čo sa týka zdobenia tak hodnotenie je veľmi subjektívne... pred časom dala redakcia túto tortu na FB a tam niekto napísal, že torta je príšerne škaredá :) čo už...
v decembri som piekla tortu na 60-tku a sčasti som sa inšpirovala touto úžasnou tortou - použila som pistáciový krém a vrch torty som ozdobila natenko pokrájanou pistáciovou Deli a úspech bol veľký, každý hádal čo sú to tie zelené kúsky, Deli nikoho nenapadla :) mne sa @evusik Tvoja práca veľmi páči, tortu mám uloženú pre ďalšiu inšpiráciu
@evusik torta je fakt nadherna, mne sa urcite viac pacia taketo "rozstrapatene" verzie, nez tie vyumelkovane a gycove. A chutit podla surovin tiez musi bombovo, ukladam....
@luss44 teší ma, že som ťa inšpirovala... ja tiež tak robím, tu nakuknem tam nakuknem, prispôsobím si podľa seba, rôzne pokombinujem a je to... takýto spôsob pečenia je pre mňa najprijateľnejší... no a občas sa zadarí a veru boli už aj nepodarky :( ale to pozná asi každá kuchárka a patrí to k životu...
@jujoska ja som si prešla aj tými poťahovými tortami lebo som chcela vedieť či to dokážem... teraz už radšej len takéto prírodné... a nakoniec, najlepšia torta bola aj tak tá od mojej mamy klasická orechová :)
Zdravím autorku receptu a aj ostatné záujemkyne! Tak som tu znova po roku. Táto torta mi nedá spávať. Keďže teraz mal syn meniny a nevesta ma oslovila o zhotovenie, lebo sa im páčila, tak to bola opäť pre mňa výzva. Ale v závere, ako obyčajne som znova zlyhala! ☻ Urobila som 2 korpusy zo 4 vajec a primerane rozrátala ostatné suroviny, super všetko. Urobila som plnku z 1,5 dávky, lebo prvýkrát mi nevyšla plnka ako som chcela, super. A prišla na rad zas tá nešťastná poleva. Najskôr som si urobila ozdoby, krásne. Polevu som tiež urobila super podľa návodu a ako som pred rokom dostala radu nechala trošku vychladnúť. Povrch sa mi podaril krásne roztiahnuť, ale keďže sa hmota ťahá ako štolverka, troška som si ju ohriala a povedala som si, že len tak trošku pofŕkam boky a pohádžem posekané pistácie. Urobila som, ale po chvíli tak ako pred rokom, znova sa ťahala hmota dolu a ešte keď som pofŕkala povrch, tým teplom sa mi samozrejme porušili aj ozdoby, takže akoby tam neboli. Škoda mojej práce. V budúcnosti, pretože do tretice všetko dobré, urobím takto tortu aj s povrchom z uvedenej hmoty, ale stačí polovičná dávka. A boky potreté plnkou, posypeme posekanými pistáciami. Na vrch dám iba posekanú čoko Deli pistáciovú a pofŕkam trošku zvyšnou hmotou. Teraz som už tak presladená, lebo mi bolo ľúto tej fantastickej čokohmoty, že musím sa z toho spamätať. A že novoročné predsavzatie bez sladkostí! Teraz je torta na balkone, nevyzerá zle, ale sa bojím, akú ju nájdem ráno. Ak by vydržala, verím, že nesklame a bude chutiť. Ale nie je tak pekná ako táto. Teraz sa radšej už na ňu nejdem pozriet. Takže to sú moje skúsenosti a možno rada aj pre ostatné. Želám všetko dobré a nech sa Vám darí!
tak táto torta je krásna :-), ale klobúk dole @evusik za ten čas strávený pri pečení :-))) v nedeľu by som jednu potrebovala, možno si "zabukujem" deň na prípravu :-)
@gitusa77 čítanie tvojej story ma pobavilo :) prepáč, ja viem, že ti asi nebolo do smiechu ale viem si to celkom živo predstaviť ako si s tou tortou bojovala... mne sa to tiež stáva, všetko je super, korpus krásne upečený, plnka nadýchaná, ja sa vytešujem a teším sa na finále a hups, čosi sa pos..rie a je to v háji... ja si ale vždy hovorím, že veď rodina to stoleruje, hlavne, že sa to dá jesť :)
som veľmi zvedavá ako to v tvojom prípade dopadlo...
s tou polevou ma to mrzí, netuším kde je chyba a možno som ja niečo urobila čo som nepovažovala za dôležité a podarilo sa mi to, my sme túto tortu dokonca prevážali asi 20km a krájala som ju až na mieste a vydržala poleva aj ozdoby...
ešte ti pridávam link na veľmi podobnú polevu, možno to poznáš, možno nie... nie je taká štolverková a dá sa celkom pekne uhladiť, aj keď ja som ju zas nechala len tak...
a vieš ako sa hovorí... do tretice všetko dobré :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/torta-cokoladovo-tvarohovo-jaho...
@evusik ďakujem pekne za recept, torta sa vydarila, bola super! Oslávenkyne (maminka a sestra) mali radosť a švagor asi ešte väčšiu :-) Mrzí ma, že som ju ani neodfotila. Naposledy som cvakla po nanesení karamelu.. ale určite ju ešte budem niekedy piecť, tak hádam potom.



Inak nerobila som poschodovú, len jeden kruh a navrch ganache od @honestky. Dokonalá symbióza chutí! :-)
Ešte ma prekvapilo, že ten môj pistáciový puding vôbec nebol taký pekný zelený ako tento tu, môj bol veľmi bledunký, slabúčko zelený. Priznám sa, nekupujem pudingy, takže som nevedela, že farba nie je taká sýta. Môžno menili receptúru. Ale vyzeral aj chutil v tej torte s karamelom a ganache náramne :-) Tak teda ešte raz ďakujem!
@katka78 tak to mám veľkú radosť, že mala torta úspech :) máš pravdu, že kombinácia týchto chutí je úžasná...
čo sa týka farby pudingu, tak ani ten môj nebol až tak moc tmavý... teraz som pozerala a na každej fotke je iná zelená, fotky veľmi skresľujú, hlavne čo sa farieb týka, záleží od osvetlenia a tak... ale aj tak je najdôležitejšia chuť :)
ďakujem veľmi pekne za recept, aj ja som dnes vyskúšala
neobliala som ju čokoládou, lebo som na ten zelený krém chcela čokoládou napísať meno oslávenca a aj ju trošku ozdobiť, aby zo krásne vyniklo, čo sa mi aj podarilo len keďže ten krém nebol "prikrytý", tak mi málinko "obschol", ale čo už, nabudúce budem múdrejšia:)
a ani ja som ten krém nemala taký krásne zelený ako sa tebe podaril
inak torta bola úžasná, všetci sme sa až poza uši zalizovali
vymyslela si skvelú kombináciu
@evusik tak som teda späť aj s fotkou. Torta v apríli sa nekonala, lebo oslávenec mal zdravotné problémy, tak sme si museli počkať na ďalšiu vhodnú príležitosť. Tá bola dnes :-). Torta opäť nesklamala (ďakujem!) a ja som si tentokrát zobrala aj foťák :-)





@katka78 tak tá sa ti krásne vydarila :-) ďakujem za krásne fotky... musím povedať, že je to báječný pocit keď vidím, že niekto uvaril/upiekol podľa môjho receptu a že sa podarilo a že chutilo .-) to ako keby bol kúsok zo mňa u vás na návšteve :-) teším sa, fakt :-)
Ďakujem aj ja @evusik. Keď som spokojná, vždy sa rada vrátim s poďakovaním, príp. aj fotkou, verím, že taká spätná info autorovi receptu padne dobre. Aj pre ostatných môže byť taký feedback zaujímavý, poslúži ako referencia.
@evusik tak aj u nás si bola na návšteve :-) ešte v máji. Všetko išlo bezproblémovo, vydarila sa nad očakávanie a rýchlo sa aj spapkala.
Nerobila som ju veru poslednýkrát
@danielas tak to ma naozaj teší :) ja tento čoko-korpus milujem, často ho používam a striedam plnky, ale pistáciová nemá konkurenciu :-) som rada, že si bola spokojná :)
@evusik , kamarátka z UK ma poprosila o pomoc pri príprave Fudge cake. Ja som ho ešte nerobila, našla som tento tvoj recept na tortu, chce ho totiž tak, že čokoládový korpus, fudge krém na plnku aj navrch. myslím, že by sa podľa tohoto receptu mal vydariť. Potom sa ohlásim, budeme piecť cez skype s kamoškou:-D Tvoja torta je krásna!

Pridaj komentár k receptu: