Toplianske medové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept na tento výborný zákusok som našala v kalendári Gazdinka..

16
porcií
55 minút
príprava
6x4 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na pracovnú dosku som preosiala hladkú múku, urobila som do stredu jamku...do rajnice som dala práškový cukor,vajcia,med,sódu,maslo..rajnicu som dala na sporák a za stáleho miešania, priviedla do varu...hneď som dala zo sporáka dole...
  2. roztopenú medovú hmotu som dala zo sporáka dole...
  3. ešte teplú medovú hmotu som pridala po malých dávkach do múky a zmiešavala..
  4. všetko som dobre premiešala a zmiesila cesto..cesto som rozvážila na 5 bochníkov...počas vaľkania som prišla na to, že cesto je dosť hrubé, tak som znova všetko rozvážila a urobila 6 bochníkov...
  5. pečiace papiere som postrihala a cestá som rozvaľkala priamo na pečiacom papieri, klebo sa s cestom pracovalo výborne...papiere s cestom som uložila na seba, aby nezabrali veľa miesta..vyvaľkala som ich na 22x33cm...trúbu som nechala vyhriať na 180st.
  6. pred pečením som každé cesto popichala vidličkou...každý plát sa piekol 4 minúty...po upečení, som ich opäť aj s papierom ukladala na seba a nechala vychladiť...takto sa cesto príliš nevysuší a zostane mäkké...
  7. a teraz som si pripravila krém...v mlieku som vymiešala zlaté klasy s vanilkou a uvarila na hustú kašu..
  8. kým sa kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a pridala som aj kvapku rumovej arómy...
  9. vychladnutú kašu a maslovú hmotu som spolu zmiešala mixérom na hladkú hmotu..
  10. a teraz som začala skladať koláč...na spodný plát som natrela krém,,,na krém som položila ďalší plát a potrela som ho džemom...
  11. džem som prikryla ďalším tretím plátom cesta a znova som ho potrela džemom...
  12. zbytok plátov som potrela krémom a zaťažila na 6 hodím knihami a uložila do chladničky..
  13. večer som poliala koláč čoko polevou a posypala drvenými lieskovými orieškami...a ráno som ho pokrájala na rezy....a už iba prajem dobrú chuť..