Hovädzí steak
Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky nakrojíme každé 2 mm
tak, aby sme ich neprekrojili
úplne do konca a aby zemiak stále
držal vcelku. Polejeme ho olivovým
olejom, dochutíme hrubou soľou,
korením a posypeme nasekaným
rozmarínom. Pečieme pri teplote
170 °C 40 minút. Pred koncom pečenia pridáme
ešte navrch zemiakov nakrájanú
slaninku.
- Na panvici s olivovým olejom opečieme cuketu nakrájanú na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Pridáme šampiňóny a cherry paradajky.
- Lúpané plece očistíme od blany
a tuku. Vyrežeme stredovú šľachu,
ktorá sa ťahá po celej dĺžke tohto
výrezu. Vrchný a spodný plát čistého mäsa naporciujeme na steaky.
Steaky ochutíme hrubou
soľou, čiernym korením a rozmarínom. Prudko opečieme na panvici
alebo na grile. A dokončíme v rúre
predhriatej na 180 °C
asi 4 – 5 minút.
|