Hovädzí steak

Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky nakrojíme každé 2 mm tak, aby sme ich neprekrojili úplne do konca a aby zemiak stále držal vcelku. Polejeme ho olivovým olejom, dochutíme hrubou soľou, korením a posypeme nasekaným rozmarínom. Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Pred koncom pečenia pridáme ešte navrch zemiakov nakrájanú slaninku.
  2. Na panvici s olivovým olejom opečieme cuketu nakrájanú na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Pridáme šampiňóny a cherry paradajky.
  3. Lúpané plece očistíme od blany a tuku. Vyrežeme stredovú šľachu, ktorá sa ťahá po celej dĺžke tohto výrezu. Vrchný a spodný plát čistého mäsa naporciujeme na steaky. Steaky ochutíme hrubou soľou, čiernym korením a rozmarínom. Prudko opečieme na panvici alebo na grile. A dokončíme v rúre predhriatej na 180 °C asi 4 – 5 minút.