Thajská kuracia polievka

Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom (videorecept)

Autor receptu: sons

Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.

40-50 minút
príprava

Postup

  1. Do vývaru dáme citrónovú trávu pokrájanú na menšie kusy, prípadne rozdrvenú v mažiari, galangal, šalotku, limetkové listy nakrájané na tenšie plátky, celý cesnak a chilli.
  2. Polievku povaríme približne 30 minút a potom pridáme kokosové mlieko.
  3. Nakoniec dochutíme palmovým cukrom, limetkovou šťavou a rybacou omáčkou. Zohrievame dovtedy, kým sa palmový cukor rozpustí. Polievka však už nesmie vrieť.
  4. Rozohriatu panvicu pokvapkáme olejom a orestujeme huby a cherry paradajky.
  5. Misku naplníme ryžovými rezancami, ktoré sme si vopred prepláchli a namočili v studenej vode. Zalejeme hotovou polievkou, pridáme nakrájané kuracie mäso z vývaru a ozdobíme orestovanými hubami s paradajkami. Na vrch dáme ešte čerstvý koriander, pár koliesok šalotky a čerstvé chilli.