Hydinová polievka
Tom Kha Gai – ostrá hydinová polievka s kokosovým mliekom
Autor receptu: redakcia
Postup- Slepačí vývar: Na vývar vložíme sliepku do 5 litrov studenej vody spolu s paradajkami a cibuľou
a varíme asi 3 hodiny. Potom pridáme tĺčikom alebo nožom
naklepanú citrónovú trávu, koreň galangalu, citrónovú šťavu, prick pao pastu,
rybiu omáčku, cesnak, čili a varíme ďalšiu
hodinu. Ku koncu varenia pridáme limetkové listy. Vývar precedíme.
- Polievka: Do hrnca nalejeme 1 l slepačieho vývaru. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, kokosové mlieko, limetkové listy
a varíme asi 10 minút, resp. kým nebudú
kuracie prsia uvarené.
- Do taniera dáme nakrájané paradajky, natrhanú koriandrovú vňať, huby, podľa chuti pokrájané
čili a prelejeme vriacou polievkou. Podľa
chuti osolíme a ochutíme šťavou z limetky
a ozdobíme citrónovou trávou.
- TIP: Zvyšný nepoužitý slepačí vývar môžeme uchovať
v mrazničke pre ďalšie použitie. S predpripraveným vývarom nebude príprava polievky Tom Kha Gai trvať dlhšie ako 15 minút.
|