Hydinová polievka

Tom Kha Gai – ostrá hydinová polievka s kokosovým mliekom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Slepačí vývar: Na vývar vložíme sliepku do 5 litrov studenej vody spolu s paradajkami a cibuľou a varíme asi 3 hodiny. Potom pridáme tĺčikom alebo nožom naklepanú citrónovú trávu, koreň galangalu, citrónovú šťavu, prick pao pastu, rybiu omáčku, cesnak, čili a varíme ďalšiu hodinu. Ku koncu varenia pridáme limetkové listy. Vývar precedíme.
  2. Polievka: Do hrnca nalejeme 1 l slepačieho vývaru. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, kokosové mlieko, limetkové listy a varíme asi 10 minút, resp. kým nebudú kuracie prsia uvarené.
  3. Do taniera dáme nakrájané paradajky, natrhanú koriandrovú vňať, huby, podľa chuti pokrájané čili a prelejeme vriacou polievkou. Podľa chuti osolíme a ochutíme šťavou z limetky a ozdobíme citrónovou trávou.
  4. TIP: Zvyšný nepoužitý slepačí vývar môžeme uchovať v mrazničke pre ďalšie použitie. S predpripraveným vývarom nebude príprava polievky Tom Kha Gai trvať dlhšie ako 15 minút.