Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.
Šošovicu dáme variť s 1 strúčikom cesnaku, cibuľou a 2 bobkovými listami.
Zvyšné celé strúčiky cesnaku opražíme dohneda.
Preložíme do malého hrnca a prilejeme vývar. Prikryjeme a varíme kým cesnak úplne nezmäkne.
Potom pridáme smotanu, štipku soli (ak bol vývar nesolený) a omáčku rozmixujeme.
V oleji na ktorom sa pražil cesnak osmažíme huby. Mala som maličké, preto som ich nekrájala.
Huby preložíme do misy, osolíme, premiešame a prikryjeme aby pustili šťavu.
V tom istom oleji opražíme tofu zo všetkých strán. Kým sa tofu praží, zalejeme špenátové listy vriacou vodou. Po 20 sekundách špenát preložíme do ľadovej vody. Potom ho rozložíme na obrúsok a necháme vysušiť.
Tofu hneď po upečení (neskor to už ide horšie) zabalíme do jemne osolených špenátových listov.
Zabalíme všetky kusy a udržujeme ich v teple.
Uvarenú šošovicu precedíme a zmiešame ju so 4 PL olivového oleja, horčicou, balzamikovým octom a šťavou z húb. Dochutíme soľou a čiernym korením.