Tofu Sushi

Autor receptu: 2010

Tiez originalne sushi ale bez tych zelenych morskych rias pre tych co ich nemusia. Toto su Inari Zushi alebo "hnedy sacok sushi.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime kratku ryzu tak isto ako na ine sushi s octom. Aburage ( vyprazane tofu koze - vrecka) dame varit na 15 minut dashin ( japonsky vyvar) ale moze byt aj kuraci alebo zeleninovy ked nemame .Pridame Mirin -ryzove vino, cukor a sojovu omacku .Zrolujme na palickach aby nam isli lahsie otvorit. rozkrojime a otvorime. Poriadna vysusime
  2. Naplnime tofu sacky do poloplna sushi ryzou. Pripravime si vyzdobu v tomto pripade je to na velmi jemne nakrajana nakladana chobotnica sitake hriby, naklady zazvor a redkvicka.Posipeme sezamovymi semiackami podavame s wasabi a lahkou soja omackou