Tofu Sushi
Autor receptu: 2010
Tiez originalne sushi ale bez tych zelenych morskych rias pre tych co ich nemusia.
Toto su Inari Zushi alebo "hnedy sacok sushi.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime kratku ryzu tak isto ako na ine sushi s octom.
Aburage ( vyprazane tofu koze - vrecka) dame varit na 15 minut dashin ( japonsky vyvar) ale moze byt aj kuraci alebo zeleninovy ked nemame .Pridame Mirin -ryzove vino, cukor a sojovu omacku .Zrolujme na palickach aby nam isli lahsie otvorit. rozkrojime a otvorime.
Poriadna vysusime
- Naplnime tofu sacky do poloplna sushi ryzou.
Pripravime si vyzdobu v tomto pripade je to na velmi jemne nakrajana nakladana chobotnica sitake hriby, naklady zazvor a redkvicka.Posipeme sezamovymi semiackami
podavame s wasabi a lahkou soja omackou