Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou fotorecept

tornadolue - fotkatornadolue, 3. marca 2011

Nový wok si pýtal presne tento recept z tofufortwo.net.

4
porcie

Suroviny

500 g
Marináda:
2 KL
2 strúčiky
1 PL, strúhaný čerstvý
1,5 PL
0,5 PL
5 PL
Zelenina:
2 ks
1 ks
1 ks
2 hrnček
Omáčka:
2 PL
1 PL
1  KL
1 KL
2 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si namarinujeme tofu. Tofu rozkrájame na plátky hrubé asi 1 cm, zabalíme do kuchynskej utierky a jemne z neho vytlačíme tekutinu.

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom tofu nakrájame na kúsky, aké sa nám páčia. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, zalejeme ňou tofu, premiešame a na 3 hodiny odložíme do chladničky. Zmes piatich korení je čínska zmes sečuánskeho korenia, feniklu, badiánu, škorice a klinčekov. Ryžový ocot som nemala, tak som šupla do marinády môj obľúbený umeocot.

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si zeleninu. Nakrájame si mrkvu, papriku, cibuľu (tú na mesiačiky). Brokolicu rozoberieme a blanšírujeme.

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpálime si olej vo woku a opečieme tofu. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom opečieme zeleninu. Najskôr hodíme do woku cibuľu, po niekoľkých minútach mrkvu. Po ďalších dvoch minútkach môžeme pridať brokolicu a papriku.

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je zelenina opražená pridáme omáčku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií potrebných na prípravu omáčky. Ja som použila sójovú omáčku Shoyu (rovnakú aj na marinádu).

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčku nalejeme do woku, zmiešame so zeleninou a po 15 sekundách vypneme. Nakoniec pridáme opečené tofu.

    Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jedlo je príjemne pikantné a veľmi nám chutilo s hnedou ryžou.

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Paráda. Ja som sa čudoval, prečo sa mi tento typ jedla nikty nevydaril tak ako som si predstavoval (a ako som už jedol inde). Teraz vidím, že problém bol v dôkladnosti výberu surovín aj prípravy. Ja som vždy chcel len všetko rýchlo hodiť do woku, trochu opražiť, postriekať sójovkou a mať to hotové :-)
nuž tak toto ma asi dokope konečne uvariť tofu. Väčšinou v obchode okolo necho chodím, čumím a hútam, čo s tebou, syre?? Niečo na tebe musí byť ked ta tak vsetci ospevujú...tak vyskúšam podľa tohto receptu, lebo vyzerá to dobreeee ;)
@tornadolue včera bolo na večeru a je to fantastické! Naozaj odporúčam každému, kto si doteraz myslel, že nemá rád tofu :)
Inak ja som to poplietla a kúpila som kayenské korenie namiesto sečuánskeho, ale aj tak to bolo výborné

Pridaj komentár k receptu: