Tofu so zeleninou a zázvorovou omáčkou

Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 23. apríla 2015
Tofu so zeleninou a zázvorovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
40 g
10 g
30 g
2 g
20 g
30 g
30 g
30 g
200 ml
50 ml
20 ml
20 ml
25 g
 na dozdobenie




Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na kocky a ihneď opečieme dozlatista, až potom zmiešame s ostatnými surovinami. Do woku vlejeme trošku oleja a necháme panvicu rozpáliť.

  2. 2

    Medzitým nakrájame šalotku na pásiky, zázvor a cesnak na kocky a čili na malé krúžky; všetko vhodíme do rozpáleného oleja. Pridáme opečené tofu a všetky omáčky.

  3. 3

    Potom pridáme mrkvu, krátko ju podusíme a postupne pridávame ostatné druhy zeleniny. Nakoniec jedlo dochutíme limetkovou šťavou a dozdobíme koriandrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, stačilo mi pozrieť množstvo ingrediencií, aby ma to odradilo, ale napokon, výsledok nemusí byť zlý, len by som niečim iným ( kuracie mäso?) musela nahradiť tofu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia