Tofu s paradajkami a syrom

Autor receptu: dvorka

Nakoľko som za posledné roky pribrala neželané množstvo kíl, dala som sa stravovať podľa rád dietológa a pravdaže pridať pohybové aktivity na ktoré som si v minulom roku našla veľmi rýchlo výhovorky prečo ich nerobiť. Už pár dní sa stravujem podľa predpísaného jedálnejo lístka, no každý deň jesť mäso je pre mňa nemožné. Preto som si na dnes namiesto kuraciny vybrala biele tofu. Kto ho má rád, nech vyskúša jednoduchý a rýchly recept.

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panvicu som si nechala rozohriať. Tofu som prekrojila na 4 približne rovnako hrubé plátky. Posolila a okorenila korením. Ja mám mlynček kde som si dala asi 8 druhov celého korenia a to používam veľmi často. Panvicu som potrela troškou oleja a na horúcu som uložila tofu plátky. Dobre som opiekla z jednej aj z druhej strany. Umyté a rozkrojené malé paradajky som uložila na každý plátok tofu, prikryla plátkom syra. Panvicu som prikryla pokrievkou a vypla zdroj tepla. Kým som si dokončila polievku, syr sa pekne roztopil a obed bol hotový. Na fotke vidno, ako som plátky opiekla. Pekne dohneda. Sama som bola prekvapená z príjemnej chuti dnešného obeda.
  2. Ako príloha sa môže dať čokoľvek podľa chuti. Ja som nemala nič.