Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, omáčka je z "Vegan kochen, so klappt die Umstellung"... len jej prípravu som zjednodušila.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu: Zo sójovej omáčky, vínneho octu a javorového sirupu pripravíme marinádu.
  2. Tofu nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky.
  3. Plátky dáme do marinády, dôkladne premiešame a necháme marinovať aspoň 5 hodín.
  4. Po dokončení marinovania tofu obalíme v mandľovej múčke, na ktorú ho dobre pritláčame.
  5. Oprážame z oboch strán na sezamovom oleji - na 1 lyžici oleja z jednej strany, potom na zvyšnom oleji z druhej.
  6. Omáčka: Na sucho opražíme pekanové orechy, dáme do vyššej nádoby bokom a potom na lyžici sezamového oleja opražíme cibuľu a cesnak.
  7. Opražené ich potom pridáme k orechom.
  8. Obsah nádoby vymixujeme na pyré.
  9. Do hrnca pripravíme korenia na omáčku, nalejeme doň vodu a pridáme javorový sirup, aj orechové pyré.
  10. Dobre rozmiešame a necháme zovrieť.
  11. Môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu a fazuľky vzdialene inšpirované receptom od @mijaita.