Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, omáčka je z "Vegan kochen, so klappt die Umstellung"... len jej prípravu som zjednodušila.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu: Zo sójovej omáčky, vínneho octu a javorového sirupu pripravíme marinádu.
- Tofu nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky.
- Plátky dáme do marinády, dôkladne premiešame a necháme marinovať aspoň 5 hodín.
- Po dokončení marinovania tofu obalíme v mandľovej múčke, na ktorú ho dobre pritláčame.
- Oprážame z oboch strán na sezamovom oleji - na 1 lyžici oleja z jednej strany, potom na zvyšnom oleji z druhej.
- Omáčka: Na sucho opražíme pekanové orechy, dáme do vyššej nádoby bokom a potom na lyžici sezamového oleja opražíme cibuľu a cesnak.
- Opražené ich potom pridáme k orechom.
- Obsah nádoby vymixujeme na pyré.
- Do hrnca pripravíme korenia na omáčku, nalejeme doň vodu a pridáme javorový sirup, aj orechové pyré.
- Dobre rozmiešame a necháme zovrieť.
- Môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu a fazuľky vzdialene inšpirované receptom od @mijaita.