Toastové škoricovo-jablkové závitky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Aj Vám prišlo na chuť niečo sladké k nedeľnej kávičke a nechce sa Vám piecť. Tak ak máte tieto suroviny môžete skúsiť aj niečo takéto.

30 minút
príprava

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Jablko si očistíme a nakrájame na malé kocky. Posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom stačí po jednom balení. Jablká premiešame dáme šťavu z citróna a 4 minúty za stáleho miešania dusíme.
  3. Keď sú jablká hotové si po-odkrajujeme kôru z toastového chleba dookola. Tu mám pripravené aby ste videli už aj rozvaľkaný chlieb.
  4. Tu je lepšie foto a rozvaľkaný chlieb - takto si všetok chlieb čo sme si už poodkrajovali kôru dobre rozvaľkáme. Ale naozaj dobre na tenko, ja som tie prvé nemala dobre rozvaľkané a to aj vidieť.
  5. Keď máme rozvaľkané potrieme mascarpone, naplníme podusenými jabĺčkami a zrolujeme.
  6. Dáme si rozpustiť kúsok masla a dookola závitky poopekáme.
  7. Poopekané ich obaľujeme vo vanilkovom a škoricovom cukre. Poukladáme na tácku a hotovo. Manžel prišiel z futbalu a pochutil si. Skúste možno aj Vám bude chutiť.
  8. Ak áno - prajem dobrú chuť. Myslím, že táto kombinácia sa aj hodí na toto ročné obdobie.