Toastové škoricovo-jablkové závitky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Aj Vám prišlo na chuť niečo sladké k nedeľnej kávičke a nechce sa Vám piecť.
Tak ak máte tieto suroviny môžete skúsiť aj niečo takéto.
Postup
- Tu sú suroviny.
- Jablko si očistíme a nakrájame na malé kocky. Posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom stačí po jednom balení.
Jablká premiešame dáme šťavu z citróna a 4 minúty za stáleho miešania dusíme.
- Keď sú jablká hotové si po-odkrajujeme kôru z toastového chleba dookola. Tu mám pripravené aby ste videli už aj rozvaľkaný chlieb.
- Tu je lepšie foto a rozvaľkaný chlieb - takto si všetok chlieb čo sme si už poodkrajovali kôru dobre rozvaľkáme.
Ale naozaj dobre na tenko, ja som tie prvé nemala dobre rozvaľkané a to aj vidieť.
- Keď máme rozvaľkané potrieme mascarpone, naplníme podusenými jabĺčkami a zrolujeme.
- Dáme si rozpustiť kúsok masla a dookola závitky poopekáme.
- Poopekané ich obaľujeme vo vanilkovom a škoricovom cukre. Poukladáme na tácku a hotovo.
Manžel prišiel z futbalu a pochutil si.
Skúste možno aj Vám bude chutiť.
- Ak áno - prajem dobrú chuť.
Myslím, že táto kombinácia sa aj hodí na toto ročné obdobie.