Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku. Tiež som videl nedávno ako v telke robili omáčku z kapie. Tak som si povedal, že by k tomu sa hodila. No ja som si ju upravil podla seba.

3
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Gaštany som večer uvaril a po vychladnutí, očistil a rozmixoval. Šampiňóny som strúhal na jemno, tak isto aj nivu. Kapiu očistil a krájal na 1,5 až 2 cm kúsky. Cesnak posekal na drobno. Cibuľu pokrájal na malé kúsky.
  2. Tresku som po umytí osušil, osolil a okorenil bielym mletým korením.
  3. V miske som som vymiešal vajcia, gaštany, šampiňóny, múku, strúhanku a smotanu. Pridal soľ, biele korenie. Hmota musí byť hustejšia a lepivá. Doladíme buď smotanou alebo múkou podľa hustoty.
  4. Tresku som dal do cestička a potom na panvicu s horúcim olejom vysmážať do červena.
  5. Na druhu panvicu som dal olej a maslo roztopiť. Na ňom som dusil kapiu a cibuľu do mäkká. To aby sa dala dobre rozmixovať potom.
  6. Ryba sa mi pekne vysmažila, nechal som ju, aby olej sa na papierovom obrúsku pekne odsal.
  7. V druhej panvice sa paprika pekne podusila, pridal som korenie a cesnak a trochu osolil. Pár krát premiešal, aby cesnak prevoňal. Teraz som dal Nivu nechal za miešania roztopiť a napokon dal smotanu. Chvíľu povaril a potom rozmixoval na hladko.
  8. A máme hotovo. Môžem servírovať. Na tanier som dal varené zemiaky, ktoré som polial omáčkou a rybu. Je to podľa nás veľmi chutné. Želám aj vám dobrú chuť.
  9. Mladí nechceli rybu, tak som im spravil teľacie rezne v tom cestíčku. Tiež je to dobré.