Tirolská polievka so slaninovými knedličkami

julica - fotkajulica, 24. júna 2013
Tirolská polievka so slaninovými knedličkami
Foto: julica

Prší a prší, navyše dlhé obdobie samostravovania si vypýtalo daň - polievku chcem hneď a zaraz! No a keďže som v Belgicku, zaspomínala som Zobraziť celý popisPrší a prší, navyše dlhé obdobie samostravovania si vypýtalo daň - polievku chcem hneď a zaraz! No a keďže som v Belgicku, zaspomínala som si na niečo našskejšie, konkrétne rakúsko- nemecké knedle, teda tirolskú či bavorskú Speckknödel-Suppe...

60 minút
príprava

Suroviny

1 alebo sendvič
3
2 dl alebo voda
100 g
2 hrste
podľa potreby
vývar:




Postup

  1. 1

    Postavíme si na vývar, každý či každá má svoj postup, ja som dala do hrnca variť kuracie krídla a koreniny, po čase som pridala očistenú zeleninu (keďže petržlenový koreň neviem zohnať, dala som vyvariť aspoň "fúzy", teda stopky z petržlenovej vňate).

  2. 2

    Vývar sa varí, zatiaľ na panvici trochu opražime slaninu, pridáme pokrájanú stredne veľkú cibuľu. V mise vyšľaháme vajcia so soľou, mliekom (alergici s vodou), muškátovým orieškom, primelieme čierne korenie a pridáme pokrájanú petrželku.

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 2
  3. 3

    K tekutej zmesi pridáme na kocky pokrájanú bagetu a opraženú slaninovo-cibuľkovú zmes. Opatrne zamiešame, lebo kocky bagiet chceme verejne priznať. Prisypeme múku, ja som postupovala odhadom, dala som asi dve lyžice hladkej a dve lyžice hrubej semolinovej múky (polohrubú tu nedostať).

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 3
  4. 4

    Necháme postáť tak 30 minút a vlhkými rukami formujeme knedličky vo veľkosti tenisovej loptičky. Ide to raz-dva. Knedle dáme variť do pripraveného vývaru, po asi 12 minútach sú hotové a my si môžeme naložiť.

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 4
  5. 5

    Knedličky sú výborné aj samostatné, môžu sa servírovať s rôznymi omáčkami, napríklad chrenovou, kôprovou či len tak, samostatne (na raňajky ako ja :) ). Želám vám dobrú chuť.

    Tirolská polievka so slaninovými knedličkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
nič v zlom @julica , ale nemá byť náhodou správne Tirolsko/ tirolský? Ale polievočka pekná. Tieto slaninkové knedlíčky poznám aj z Dolomitov, radi si objednávame práve takúto polievku, na lyžiach zohreje
julica
Pol roka života v angličtine a už je to tu :) Ďakujem za upozornenie.
evusik
veru aj u nás je polievka základ a čím hustejšia tým lepšie, taká hustá polievka s knedličkami zasýti aj zahreje... krásne fotky :-)
julica
Vdaka :) ja som sa do tychto knedli uplne zamilovala, variacii je asi nekonecno. Svojho casu v salzburgu som zasla do "knedloveho bufetu" na rohu, tam mali kazdy den ine druhy.
slavka2012
V polievke som ich este nejedla ale v zime skusim. Robim ich podla viacerych receptov na Vareche a su naozaj skvele. Dokonca som zistila, ze v Rakusku predavaju uz pokrajane suche zemle na ich pripravu, co je velmi sikovne a chutia z nich naozaj autenticky.
julica
@slavka , skus, ta slaninkova chut prejde aj do polievky, polievkova do knedliciek. je to mnami
julica
Dik, snazila som sa trochu na nich zapracovat :)
sovka62
To teda verím, že chutia aj samotné, ale ja som polievková, takže pre mňa budú v nej. A zvlášť teraz, v tomto čase s totiž pravidelne schádzam so zubárom, nie že by sme spolu randili (na to je primladý, slabá štyridsiatka, teda vo veku mojich detí), ale zážitky sú to nezabudnuteľné. Po jeho výkonoch bude asi hoooodne dlho na polievkach, takže aj táto príde vhod.
lusinkab
:-) tak tato polievka vyzera neskutocne dobraa a o fotkach ani nehovirm. Super a v najblizsich mesiacoch sa recept urcite zide :-)
medovnicek
takéto knedličky som jedla u švagrinej v Rakúsku a veľmi mi chutili, vďaka za recept
julica
@sovka , och, hadam sa ti to bude rychlo hojit, v kazdom pripade ta caka urcite pekny vysledok :) tieto knedlicky su makke, mali by ti posluzit.
janger
@julica , to s tym petrzlenovym korenom, to mas pravdu. Ani tu, v Holandsku, nie je bezne dostat...Nepouzivaju ho do polievky...Skoda. Ja som si zasiala do zahradky medzi kvety, no len par kuskov mi rastie, asi 5 :-))), slaba uroda to bude ;-). A k tej tvojej polievke, veru dala by som si. Taketo knedlicky som este nerobila.
frezia
Takuto polievocku si coskoro uvarim. Dakujem za recept.Ukladam.
akotak
Zaujímavá fúzia tirolskej a slovenskej kuchyne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia