Tip na prílohy
Autor receptu: teniska
Potrebujete jednoducho cuketu :)
1-2 porcia |
2 minút príprava |
2-3 minút tepelná úprava |
Postup
- Fotka je z množstva 1 cukety a sú to dva druhy prílohy k mäsku :)
- 1.) Cuketové špagety/rezance - škrabkou s vrúbkom oškrabkáme cuketu temer až do drene so semiačkami. Na panvici zohrejeme 1 čl olivového oleja, nožom rozpučíme 1 strúčik cesnaku a hodíme ho osmažiť do panvice. Získame tak jemne cesnakový olej :) strúčik po chvíľke vyberieme a do panvice pridáme cuketové vlákna. Osolíme. Ja som ich osolila cesnakovo-bylinkovou soľou. Premiešavame asi 2-3 minútky na panvici, opekáme a vyberieme. Nech si zachovajú čo najviac výživových hodnôt a nie sú veľmi rozvarené a mäkké.
- 2.) Chilli cuketové chipsy - Do panvice si doplníme lyžičku olol (olivového oleja). To čo nám zostalo z cukety nakrájame na kolieska a osolíme - ja som použila chillisoľ. Kolieska hodíme na rozpálenú panvicu a sprudka opekáme, podľa chuti a vôle. Ja nechávam tak, aby kraje išli mierne do zlatava až svetlo hneda.
Prajem dobrú chuť. :)
- Popri výrobe zdravej prílohy som stihla vyrobiť ešte nezdravé cookies z arašidového masla :D
Ak by bol záujem o recept, rada ho sem pridám :)
Pekný letný deň!