Thajské karí krevety
Autor receptu: 2010
Kari nie je len indicke jedlo ale vela krajin juznej Azie ma svoje aromaticke verzie.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Male az stredne krevety nehajte chvostik a hlavu nehajte odlomte skrupinu a v strede ked maju zilku na chrbte vyberte.
Ananas je dobre cerstvy nakrajat na male kusky ale aj z konzervy spravi sluzbu,
Cherry paradajky pokrajat na polovicky ked su vacsie na stvrtky.
Koriandrovu vnat pokrajat na drobno
Citronova trava , ( ked mate ?, olupajte tvrdu cast a na velmi jemno pokrajat)
Zazvor osupat a na drobno nakrajat
Chilly papricky na drobno nakrajat
- Thajske kari:
Nakrajanu cibulu , cesnak , chilly papricky,citronovu travu,tumeric, koriander prasok,
hnedy cukor,kecup, alebo pretlak,cerstvy zazvor,rybaciu omacku,limetkovu stavu.
Dame bud to maziara alebo rychlo do mixeru.Vytvorime "kasu" ktora stale ma strukturu
nie rozmixovana na uplne na jemno
- Dajte omacku do woku alebo hrnca na silny plamen dokial sa nezacne varit, znizte na stredny plamen a miesajte ,pridajte ananas ,paradajky a krevety (surove) a kokosove mlieko( ked su krevety uz uvarene -cervene tak ich len prehrejte lebo su hotove a dajte ich posledne.
Tesne pred koncom pridajte na drobno nakrajanu koriandrovu vnat ( tak ako u nas kopor do omacky).
V thaijsku si kazdy pridava podla chuti viac chilly alebo soli , ale aj cukru ci limetky.
Servirujte s dobrou Thaijskou jasminovou ryzou ( mnozstva su skor ako predjedlo)