Tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. marca 2017
Tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Pekáčový kebab z mletého mäsa. Jednoduche a vynikajúce. "Kıymali tepsi kebab" :-)

Suroviny

1 kg mleté
1 ks veľká
3 strúčiky
za hrsť
3/4 PL
 podľa potreby
 podľa chuti (paprika)
1 ks čerstvá
Paradajková šťava:
1 PL (paradajkové pyré, pretlak hustý)
1 KL drvené
0,5 KL
1 dl
Okrem toho:
3-4 ks špicatá
2 ks




Postup

  1. 1

    Potrebujeme 1-1,2 kg mleteho mäsa, vzdy zalezi aj od toho, ze aky velky plech mate a pre kolko osob robite. Toto je pre 4-5 osob :-) Dalej 3 ks špicatej papriky, aj sladku aj stiplavu podla chuti. Dalej 2-3 paradajky a 1 velku cibulu (alebo 2menšie). Papriku si pozdlz prekrojime a paradajky si nakrajame na hrubsie kruhy. Na kebab si zmiesame mäso, na drobnejsie pokrajanu cibulu, na drobno nakrajanu menšiu červenu papriku, za malu hrst petrzlenovej vnate, nastruhame 3 struciky cesnaku, čer. ml. papriku, sol a ak mate, tak Isot podla chuti. Dobre premiesame...

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si pripravime paradajkovu štavu/omacku, s ktorou natrieme vrch kebabu. Do misticky dame 1 kopcovitejsiu PL Salçe/paradajkove pyre. Ak nemate, dajte hustejsi paradajkovy pretlak, alebo dajte z obycajneho pretlaku 2-3 PL lebo ono to musi byt dobre paradajkovou chutou :-) Pridame 0,5 KL ml. čierne korenie, za 1 KL oregano a trosku soli. No a nakoniec 1dl vody a dobre rozmiesame.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja tu mam okruhly plech s priemerom 36 cm, ale mozte dat plech hociakeho tvaru. Suchy plech si najprv (ako sa da) pomažeme Salçou/pretlakom. Vezmeme nasu mäsovu zmes na kebab a od stredu plechu smerom ku krajom natapkame cele na plech. Nema to byt ani prilis hrubo, ani priliz tenko naťapkane :-) Asi tak 7-8 mm, kedze ono sa to este spečie. Ked to mame, natrieme rovnomerne nato celu paradajkovu stavu.No a nakoniec poukladame na vrch uz prichystanu papriku a paradajky. Mnozstvo paprik a paradajok si udate vy sami, kludne mozte dat aj viac podla chuti. Nakoniec este celé hore-dole pokvapkame olejom a dame plech do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 200 °C az kym sa neupečie. Kym to zacalo bublat/piect sa, trvalo 15-20 minut. No a odvtedy som to este nechala 30 minut, ale to si musite kontrolovat.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uz hotovy kebab :-) Okolo je vyborna štava a vrch so zeleninou sa jemne opiekol :-) Mäsko ostalo jemne a vláčne, vdaka tej paradajkovej štave, ktorou sme ho pred pečenim natreli :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento kebab sa vyborne hodi aj medzi Pide chlieb, do tortily, alebo k inej prilohe ako je ryza. Fantasticky sa k nemu hodi cesnakovy jogurt. Alebo ak si kebab date do tortily/Dürüm ci pita, tak odporucam k tomu pit Ayran :-) Prajem dobru chut ;-P

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dosa
toto mozem ...vyzera vyborne na tom plechu, stavnato a s tou paprikou a paradajkou - nema chybu...super, uz aby boli letne rajciny a paprika, neviem sa dockat... hned urobim
cesminaz
@Dosa aj to veru je vyborné a štavnate,nielen za cerstva ale aj na druhy den :-) @Terinka55 dakujem,si mila ako vzdy. @Torticka :-)) tak ty sa chodis očami najest na Varechu?! ;-)) @Dr ano kludne aj na platky nakrajanu cukinu,baklazan a aj cele struciky cesnaku mozes nato polozit ;-P
atulienka
Tak to si dám povedať! Asi sa vyberiem do obchodu, nemám doma také mäsko, ale chuť je veľká, tak si hovorím, že prechádzka pri kanáli do Kafíku mi iste neuškodí. /aspoň môžem viac zjesť/ Dávam 5* a do KK. Si výborná kuchárka!
chica114
Mňam! Kebaby milujem :-P a tento vyzerá veľmi chutne, určite to raz vyskúšam. 5* :-) KK.
jack
Ako čumím tak čumím,veď ja ten recept od teba mám.Oči vyočím a prišla som na to...Tu je predsa iné mäsko použité.Figliarka si milá @Cezminka.Aj tento si uložím,a dúfam,že nabudúce bude s bravčovým a znova budem na to kukať ako taký puk a po 5 minútach na to prídem.:-D☆☆☆☆☆
cesminaz
Že figliarka.. :-)) Mila @Jack ty mas asi na mysli ten predoslí tepsi kebab,ktory som sem dala na Varechu :-) Tento sa sice vola tiez tepsi kebab,ale mam tam dopisané,ze je z mleteho mäsa.Tento je celkom iny kebab a recept,len čisto z mäsa.Kym ten druhy je z platok mäsa vrstveny so zemiakmi :-)


salinka
Tvoje zapecene masko s kyslou kapustou sme si doma vsetci oblubili. Chvalim aj Tepsi kebab.
nyja
@Cesminaz (11.3.2017 15:29)

to je úplne fantastické, aké recepty ty sem dávaš; si zrejme nevyčerpateľným zdrojom vynikajúcich úžasných receptov!Veď to už je na kuchársku knihu :-)
Navyše tento vyzerá aj dosť jednoducho. Ukladám do KK a iste mu dám šancu v svojej kuchyni. Peknú nedeľu ti želám, Cesmina :-)
cesminaz
@Siisa budem rada a verim,ze aj tento kebab vam bude chutit. @Salinka zlatá,nech vam aj nadalej chutí :-) Milá @Nyja dakujem krásne,si velmi zlatá :-) No zatial este veru mam čo pridavat.Toto je velmi lahké jedlo,zvladne to aj totalny zaciatocnik :-) a aj chutí super! Prajem tiez prijemny zvysok nedele! @Monty dakujem,som rada ze sa ti recept paci :-)
kukulienka71
Tvoje recepty s lákavými fotkami sú pre mňa pastvou pre oči a hýbačmi predstavivosti, aké dobré to musí byť;-P
elixir
Aj tento recept sa mi moc páči, neokukaný, aspoň v mojej kuchyni teda :) Ale čo nebolo môže byť...
cesminaz
@Afataga (7.6.2017 15:08)

Takéto "mňamkavé" odozvy mám najradsej ;-)) Milá @Afataga tvoj kebab vyzerá super,aj ten sumak tam pasuje.Určite chutilo vyborne.Dakujem za správu aj s fotkou :-) @Mijaita neolutuješ :-)
kucharka
Nas dnesny obed, vyborne jedlo, vsetkym chutilo. Povodne som chcela podavat s bulgurom ale kedze som zabudla kupit, tak bolo s ryzou.
Dakujem za recept, urcite budeme opakovat.


kvakac
Dnešný obed chutilo veru. Trošku čipoš, ale dobré. Len som mal viac mäsa a hrniec 24 cm tak som to musel piecť trošku dlhšie. Pochutili sme si a to som zomlel hoviadkovú nožínu. Bolo to výborné aj z nej. Vďaka, že si to dala - čo varíte - aj za recept.


cesminaz
@kvakac (19.3.2021 12:24)

Tvoj kebab vyzerá super ! Som velmi rada, že chutilo :-) Vdaka za odozvu aj za tip pre ostatných, že ktorá časť hovädzieho sa na to tiež hodí. Pekný den.
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia