Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Teplý zeleninový šalát

podravka - fotkapodravka, 2. apríla 2017. Komerčný recept.
Teplý zeleninový šalát
Foto: podravka

Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred Zobraziť celý popisPýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred tým, ako ju posypete Podravkou na šalát. A potom už len podávajte tento farebný, teplý a dymovou arómou voňajúci šalát.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

2 ks sladká
400 g
500 g
200 g
300 g
1 strúčik
2 lyžice nasekaný sušený/čerstvý
1 lyžica nasekaná
100 g
200 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Papriky umyjeme a nakrájame ich na väčšie kúsky, každý šampiňón prekrojíme na polovicu, z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky, cibuľku očistíme a nakrájame a hľuzy feniklu umyjeme a nakrájame na štvrtiny.

  2. 2

    Všetku zeleninu spolu ugrilujeme na rozpálenej, nenaolejovanej panvici alebo grile, potom necháme chvíľu vychladnúť.

  3. 3

    Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, preložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, koriandrovú vňať, scedené a prepláchnuté olivy a na kocky nakrájaný syr Feta.

  4. 4

    Posypeme korením na šalát, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Zakryjeme a necháme odpočinúť na 5-10 minút. Pred podávaním skontrolujeme chuť a podľa potreby osolíme a okoreníme.

  5. 5

    Šalát necháme až do servírovania zakrytý, aby sa všetky chute spojili.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia