Teplý zeleninový šalát

Autor receptu: tetrisss

Dnes bol taký super krásny deň, leto prišlo a aj jedálniček treba obnoviť a zelenina na toto teplo je úplne tá najlepšia voľba, najmä, keď ku nej som upiekla pomalým spôsobom bôčik :)

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame priečne na mesiačiky, papriku pozdĺžne na osminky a hríby na štvrtiny. Najlepšie do woku, ale stačí aj hlbšia panvica, nalejeme olej, zohrejeme ho a postupne oprážame zeleninu. Ja som začala cibuľou 2 minúty, potom paprika 3 minúty a nakoniec hríby 5minút. Každú opečenú zeleninu zakaždým vyberiete do misy po odkvapkaní od oleja. Nakoniec nasypeme na ňu posekaný cesnak, oregano a môžete osoliť, ale ani netreba. Nakoniec som navrch nastrúhala trochu tvrdého syra, najlepšie parmezánu.
  2. Je to výborná príloha, ale s kúskom cheba aj samostatná letná večera.