Šošovicový šalát

Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že ma to teda nenapadlo. Veru tak. Chutný, zdravý a žiadna veda.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si hlavné suroviny: uvarený mangold, uvarenú šošovicu a paradajky cherry. Ja varím mangold pár minút v osolenej vode. Šošovicu namočím na 15 - 20 minút do teplej vody. Potom vodu zlejem a šošovicu dám variť v čistej vode so strúčikom cesnaku a bobkovým listom.
  2. Na panvici do sklovita opražíme na troške olivového oleja nasekanú cibuľu. Pridáme prekrojené paradajky.
  3. Keď paradajky trochu zmäknú pridáme šošovicu a po chvíli aj mangold.
  4. Dobre pokvápeme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti ... a podávame. Môže byť ako samostatný šalát alebo ako príloha k mäsu či rybe.