Teplý čokoládový nápoj

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 26. januára 2017

Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nápoj tak nebude Zobraziť celý popisPráve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nápoj tak nebude príliš presladený a nedostanete do seba veľké množstvo cukru. Ak sa čokoládam z obchodu vyhýbate úplne, vyrobte si vlastnú domácu čokoládu. Na zahriatie tela pridajte škoricu, ktorá organizmus prehreje zvnútra.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

60 g kvalitná
1 ČL
400 ml




Postup

  1. 1

    Do malého hrnčeka dajte čokoládu nalámanú na kúsky. Pridajte trochu mlieka a zohrievajte na malom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí.

  2. 2

    Pridajte zvyšné mlieko, škoricu a dobre premiešajte. Zohrievajte ešte chvíľu tak, aby sa všetko mlieko zohrialo a chute sa prepojili.

  3. 3

    Prelejte do šálok a servírujte teplé.

Diskusia k receptu

haji
Nádherné foto, opět se ti krásně podařilo navodit úžasnou a voňavou atmosféru. V jednoduchosti je krása. Jsi šikulka!
bubaya
Ja vždy vyšľahám čokoládu, aj obyčajné kakauko takým ručným šľahačom, ono to krásne napení. Krásne nafotené, šikovná dievčička, už mám pár tvojich receptov vyskúšaných - naposledy jáhelník s višňami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia