Teľacie po burgundsky

Autor receptu: absik

Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť kuracine a siahol som po niečom šťavnatejšom - chutnom mladom teliatku. V obchode som natrafil na krásne čisté teľacie prsia po 9.99 € (ale prakticky každý druh mäsa je ok). Priložil som do košíka ešte fľašu červeného a milé teliatko som utopil vo víne. Múúú. www.absik.blogspot.com

4
porcie

Postup

  1. Na olivovom oleji speníme cibuľu. Teľacie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a na cibuli ho osmažíme ho do hneda. Prisypeme mrkvu a petržlen, nakrájané na kocky, na plátky nakrájaný cesnak a tenké prúžky prerastanej slaniny. Smažíme spolu asi 5 minút.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, vykôstkované čierne olivy, bobkový list a vetvičku rozmarínu. Zalejeme 4 dcl červeného vína a 4 dcl hovädzieho vývaru a pomaly varíme asi 45 minút, dokiaľ sa objem šťavy nescvrkne na menej ako polovicu. Zvyšok vína si necháme k obedu (prípadne si ním skrátime chvíľu).
  3. V miske rozmiešame maslo s trochou múky na jednoliatu masu. Takto vytvorené zahusťovadlo vmiešame do omáčky a hrniec odstavíme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme servírovať.