Telacie pliecko na dubákoch so zemiakovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Syn mi priniesol čerstvé dubáky. Terezka chcela mäso na šťave so zemiakovým pyré.. Oponovala som jej, že sme ho mali minulý týždeň. Vraj to nevadí, že ona má na to chuť. Tak sme po týždni varili znovu to isté. Iné bolo mäso a hríby a príloha. Mäsko bolo výborné. Všetci si pochvaľovali sobotňajší obed.

Suroviny

Postup

  1. Mäso som umyla, nakrájala na plátky. Cibuľu som očistila, nakrájala.
  2. Z chladničky som vybrala čerstvé hríby.
  3. Mäso som osolila, okorenila, jednu stranu som obalila v hladkej múke.
  4. Mäso som prudko opiekla na 1 pl oleja. Už takéto opečené by sa dalo jesť. Viem, lebo som si z neho uštipla:-) Opečené som dávala na tanier.
  5. Do výpeku som pridala cibuľu a 1 čl mletého kmínu, aby sa rozvinula chuť.. Orestovala som ju do sklovita. Do hrnca som dala opečené mäso,
  6. Hríby som si nakrájala a pridala k mäsu spolu s horčicami.
  7. Spolu som ich ešte dusila asi 20 minút. Nakoniec som šťavu zahustila s 2 čl hladkej múky rozmiešanými v troške vody. K obedu som spravila zemiakové pyré a paradajkovú polievku.
  8. Ešte rýchlo pripraviť stôl a môžeme ísť obedovať.
  9. Terezka si ani nevšimla, že som ju fotila pri jedení. Poobede mi vravela, že dnes sme mali vynikajúci obed:-) Dúfam, že sa už tohoto jedla prejedla a tak skoro ho nebude chcieť:-)