« Naspäť na tento recept

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo. Očistenú tekvicu nastrúhame, orestujeme na masle, osolíme a okoreníme. Premiešame a zmes dáme na tretinu rozvaľkaného cesta. Na zvyšok dáme zemiakovú plnku. Stočíme do štrúdle, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.

Jahodová omáčka: V panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup, pridáme ružové víno, povaríme. Pridáme nakrájané jahody a zjemníme maslom. Podľa potreby zahustíme maizenou.

Z teľacej sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji z obidvoch strán. Na tanier servírujeme upečenú štrúdľu, ugrilované teľacie medailóniky a prelejeme jahodovou omáčkou.

Suroviny




4
porcie
70
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist