Teľacie medailóniky

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo. Očistenú tekvicu nastrúhame, orestujeme na masle, osolíme a okoreníme. Premiešame a zmes dáme na tretinu rozvaľkaného cesta. Na zvyšok dáme zemiakovú plnku. Stočíme do štrúdle, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.
  2. Jahodová omáčka: V panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup, pridáme ružové víno, povaríme. Pridáme nakrájané jahody a zjemníme maslom. Podľa potreby zahustíme maizenou.
  3. Z teľacej sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji z obidvoch strán. Na tanier servírujeme upečenú štrúdľu, ugrilované teľacie medailóniky a prelejeme jahodovou omáčkou.